Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Predblagdanski obilasci kaštelanskih ustanova i udruga

Gradonačelnik Denis Ivanović je sa svojim suradnicima obišao  Udrugu roditelja djece s posebnim potrebama Naša dica, Dječji dom Maestral – podružnicu Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću, Udrugu sveti Jeronim u Kaštel Gomilici, Centar za rehabilitaciju Mir u Rudinama i Udrugu umirovljenika Lažani u Kaštel Kambelovcu.

Riječ je o tradicionalnom predblagdanskom obilasku ustanova i udruga koje skrbe o potrebitima, a gradonačelnik je i ove godine stigao sa prigodnim poklonima i novčanim bonom. Za ustanove bon je u iznosu od deset tisuća kuna, a za udruge je to pet tisuća kuna.

Udruga roditelja djece s posebnim potrebama Naša dica u Kaštel Štafiliću osnovana je s ciljem unapređivanja kvalitete života, medicinske i socijalne zaštite djece s posebnim potrebama i njihovih obitelji. Ovo je naš mali doprinos njima uoči blagdana.

Štićenici Dječjeg doma Maestral – podružnice Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću dočekali su predstavnike Grada Kaštela s osmijehom na licu i malim poklonom iznenađenja za gradonačelnika i njegove suradnike, dok je ravnateljica doma Jelena Burazin upoznala gradonačelnika s aktivnostima i programima koje provode tijekom cijele godine.

Grad Kaštela je oduvijek podupirao rad Centra za rehabilitaciju Mir u Rudinama, a tako će i nastaviti u budućnosti. Obnavljaju se objekti u kojima trajno živi dosta korisnika, sudjeluju u projektu Ravnopravni u zajednici- razvoj izvaninstitucijskih usluga za osobe s invaliditetom na području Splitsko- dalmatinske županije“. Više o samom projektu pogledajte na linku 'Ravnopravni u zajednici' . Nastavit ćemo pratiti rad Centra i biti njihova podrška u radu.

Predblagdanski obilazak završio je posjetom Udruzi sveti Jeronim u Kaštel Gomilici gdje su predstavnike Grada dočekali djelatnici udruge, volonteri i štićenici.

– Dugogodišnji sam bivši predsjednik i član udruge, pa mi je uvijek drago doći i vidjeti štićenike jer se s njima osjećam kao kod kuće. Grad Kaštela već nekoliko godina sufinancira projekte ove udruge jer nude pomoć u kući starijim osobama, dnevni boravak i brinu o štićenicima prihvatilišta za beskućnike. Sve udruge i ustanove na području našeg grada nastojat ćemo i ubuduće pomagati koliko god budemo mogli jer su socijalna pitanja nešto o čemu posebno treba voditi računa – izjavio je gradonačelnik Ivanović i svima zaželio čestit Božić i puno zdravlja u Novoj godini.