Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

PRAZNIK CVIJEĆA ZAVRŠIO HUMANITRANOM PRODAJOM

cvijee_1"Proljetna kiša nije kao druge. Proljetna kiša rastapa tuge." Ovim je Cesarićevim stihovima, gradonačelnik Josip Berket simbolično, u kišno subotnje jutro, na brcu u Kaštel Starome, otvorio 9. kaštelanski praznik cvijeća.


Prvi put izvan Dvorca Vitturi, ova već tradicionalna kaštelanska proljetna manifestacija, pokazala se još zanimljivijom na novoj lokaciji, malom mjesnom trgu, sa starim dvorom, palačom Čipikom i lijepom balaturom.

Praznik cvijeća završio je dodijelom diploma najuspješnijim sudionicima na svečanosti organiziranoj u nedjelju navečer, u botaničkom vrtu OŠ Ostrog u Kaštel Lukšiću.

Izlagači su donirali dio cvijeća, koje će se prodavati u ponedjeljka, 26. travnja, od 8 do 13 sati na brcu u Kaštel Starome, a prikupljeni novac namijenjen je za liječenje Kašatelanina Tona Buličića.

Inače, i ovogodišnja cvijetna manifestacija najava je turističke sezone, za koju bi se građani Kaštela trebali početi na vrijeme pripremati. Iz Turističke zajednice su pozvali građane da se pridruže akciji Lipa su lipa moja Kaštela, da urede svoje okućnice, balkone i dvore, a kao poticaj ovoj akciji osigurana su odlagališta krupnog otpada kroz svih sedam Kaštela. U želji da se što više građana zainteresira za izgled okoliša u kojem žive, i ove su godine dodijeljena priznanja za najljepši perivoj, balkon ili vrt.

cvijece_2

cvijece_3

cvijece_4