Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Povodom Dana grada Kaštela održana svečana sjednica Gradskog vijeća

Povodom Dana grada Kaštela danas je u Marini Kaštela održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su, uz predstavnike gradova prijatelja iz više europskih država, izaslanstva susjednih gradova i općina, predstavnika brojnih udruga, tvrtki i institucija, nazočili i potpredsjednik Sabora Ante Sanader, državni tajnik u Ministarstvu branitelja i izaslanik predsjednika Vlade, Špiro Janović, župan Blaženko Boban, a sve njih pozdravili su predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić te kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.

- Sve što smo poduzeli u okviru rada Gradske uprave usmjereno je prema podizanju standarda naših sugrađana, zbog kojih i obnašamo naše dužnosti, upravljajući gradom najbolje što možemo i znamo. Projekti infrastrukture najveći su prioritet, a trenutni projekti koji se u gradu provode teški su nekoliko stotina milijuna kuna. Posebno me veseli što ćemo na jesen postati i sveučilišni grad jer dobivamo studije mora i novinarstva, a ulaganja u djecu i mlade vraćaju nam se na najljepši način jer brojimo znatan rast nataliteta. Potpore poduzetnicima, izgradnja igrališta i uređenja brojnih parkova, tek su neki od projekata a ono što mogu kazati i obećati je to da ću i u buduće raditi najbolje što znam, na dobrobit građana - kazao je između ostalog gradonačelnik Denis Ivanović i dodao  kako mladima treba pokazati put i stvoriti uvjete da ostanu u svom gradu i da žive od svog rada.

-Samo tako možemo gledati u svjetliju i ljepšu budućnost-dodao je gradonačelnik dok je predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić kazao kako su Kaštela na dobrom putu prema još boljem podizanju standarda života građana, što se vidi na svakom kutu Grada.

-Kaštela su najveće gradilište u županiji, trenutno imamo bezbroj aktivnih gradilišta od kojih je najveći dio onih koja se odnose na infrastrukturu. Nastavljamo i dalje raditi u punom pogonu kako bi za koju  godinu postali još ugodniji grad za život-kazao je Udovičić.

Ovom prilikom prisutni su mogli pogledati i kratak promotivni film autorice novinarke Maje Kovač Levantin a koji govori o realiziranim projektima u proteklom razdoblju kao i budućim planovima kad je riječ o investicijama, a posebno kad je u pitanju uređenje gotovo 20 km duge obale.

-Dobra koordiniranost svih dionika u društvu jedini je ispravni put ka podizanju demografske slike ali i pružanja što boljih socijalnih mjera. Živimo u turbulentnim vremenima što je vidljivo iz dana u dan a vi u Kaštelima imate hrabre ljude. Grad vam je cijeli raskopan a to znači da se radi i da ste na dobrom putu. Kaštela će za koju godinu postati pravi raj a županija će koliko god bude mogla podupirati vaše projekte. Kaštela će nakon izgradnje prometne infrastrukture postati centar naše županije a gradonačelniku Ivanoviću mogu poručiti da zajedno sa svojim suradnicima nastavi ovim putem-izjavio je župan Blaženko Boban.

Čestitajući svim dobitnicima nagrada Grada Kaštela, potpredsjednik Sabora Ante Sanader kazao je kako ga veseli činjenica da se u njegovom gradu gradi na sve strane.

-To je dokaz da idete u dobrom smjeru. Brojni projekti koje radite biti će od koristi našim sugrađanima a sve u cilju podizanja standarda života. Slušamo i pratimo što nama koji smo u Saboru dajete prijedloge i predlažete zakone. Nastavite tim smjerom kako bi svi zajedno, u ovim teškim vremenima radili na dobrobit naroda-kazao je Sanader.

Proslava Dana grada prilika je da se uruče nagrade laureatima a ovogodišnjim dobitnicima dodijeljene su na jučerašnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Počasnim građaninom Kaštela proglašen je fra Bernardin Škunca za osobit doprinos  na vrednovanju djela i života istaknutih Kaštelana. Nagradu grada za životno djelo posmrtno je dodijeljena Siniši Ratkoviću za pokazanu iznimnu hrabrost i junaštvo u Domovinskom ratu te Biserki Rešić za izuzetna postignuća na unapređenju znanosti i zdravstva.

Jedna od osobnih nagrada Kaštela za 2021. godinu posmrtno je pripala Filku Garbinu za neizmjeran doprinos i postignuća u očuvanju tradicije sućuračkih maškara, zasluge na području vatrogastva i promicanje pisane riječi, Anti Rajčiću za postignuća u sportu i radu s mladima te Soniboju Grginu, za izuzetan doprinos u očuvanju i promicanju kulturne i povijesne baštine Kaštela.

Nagradu grada za humanost primio je vatrogasac Josip Mandarić, za posebnu pomoć pri evakuaciji nepokretne starije osobe koja se našla u požaru, dok je posebnu nagradu dobilo DVD „Mladost“ iz Kaštel Sućurca.