Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Postavljeno sedam pametnih klupa i vraćen sat na Brce u Kaštel Stari

Prateći standarde obogaćivanja javnih sadržaja Grad Kaštela je naručio i postavio  sedam „pametnih“ solarnih klupa na javnim mjestima kroz svih sedam Kaštela. Klupe su postavljene po javnim površinama na prostorima na kojima se okuplja veći broj građana i sve više mladih, te svih koji imaju potrebu puniti mobilne uređaje i tablete.

Dobavljač pametnih klupa je tvrtka Smart communications j.d.o.o., a ukupni troškovi iznose 50 tisuća kuna.

Grad Kaštela ovom prilikom moli sve sugrađane da čuvaju javnu komunalnu opremu jer je ona na korist i potrebu svih nas.   

U muzeju Grada Kaštela te u privatnim arhivima,  postoje fotografije mjesnog  brca i kuće Kapetanović iz 19. stoljeća, na kojoj se nalazio javni sat sve do druge polovice 20. stoljeća. Iz ovog razloga, ovu kuću stariji stanovnici Kaštel Staroga pamte kao Kapov Reloj.

Nasljednici obitelji Kapetanović, sada obitelj Jurašin-Tadin, upravo su u fazi obnove i rekonstrukcije ove vrijedne zgrade.  Na njihovu inicijativu i uz suglasnost konzervatora, Grad Kaštela je na pročelje zgrade ponovno postavio javni sat, kao lijepu uspomenu na prošlo vrijeme i kao vrlo vrijedan javni sadržaj za buduće generacije.

-Zahvaljujemo obitelji Jurašin-Tadin na inicijativi i suglasnosti da se njihova kuća iskoristi za ovu namjenu. Radove postavljanja sata izvela  je tvrtka Grivi d.o.o. iz Kaštel Kambelovca, a troškovi iznose oko 25 tisuća kuna – poručuje upravitelj Vlastitog pogona Ivan Čagalj