Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Položeni vijenci povodom Svih svetih i Dušnog dana

Blagdan Svih svetih i Dušni dan dostojno su u Kaštelima obilježeni i ove godine. Tradicionalno uoči blagdana, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve hrvatske branitelje i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana.

Najprije je u Gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu župnik don Ivan Delić predvodio molitvu odrješenja za poginule branitelje, nakon čega je uslijedila podjela aranžmana i svijeća.

Vijence i svijeće položili su predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici Grada Kaštela na čelu s gradonačelnikom Denisom Ivanovićem, njegovim zamjenikom Grgicom Benutićem i potpredsjednicom Gradskog vijeća Doris Grgurin, članovi Zajednice utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana Kaštela te predstavnici Udruge antifašističkih boraca i antifašista Kaštela.

Prisutni su najprije odali počast pred spomenikom dr. Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću, a potom i pred spomen obilježjem poginulim braniteljima na Malačkoj.

-Hrvatski branitelji dali su svoje živote za suverenost i samostalnost Republike Hrvatske. Najmanje što možemo učiniti je odati im počast i ovom prilikom jer je to naša ljudska, moralna i nasljedna obveza – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović.

Još jednom podsjećamo, za sve one koji nemaju mogućnost doći do grobova svojih najmilijih, Grad Kaštela je odlučio osigurati kombi vozila koja će prevoziti građane od stare kaštelanske ceste do mjesnih groblja i to 01. studenoga 2018. od 8 do 16 sati. Planirano je da svaki od kombija građane vozi od Ceste dr. Franje Tuđmana u pojedinom mjestu do mjesnog groblja.

Početna stanica za sve koji pohode groblje u Sućurcu je nekadašnja početna stanica autobusa br. 2 na Gospici u Sućurcu.

Gomiličani na mjesno groblje kretat će sa stanice pored župne crkve u Gomilici. Do kambelovskog groblja moći će se sa autobusne stanice pokraj Ribole u Kambelovcu, a iz Lukšića do lukšićkog groblja Boruće kombi će kretati s autobusne stanice kraj osnovne škole.

Kombi će voziti i od glavne stanice u Starom do mjesnog groblja u Radunu, a do groblja mještana Štafilića i Novog putnici će moći koristiti kombi od stanice poviše stare masline i vrtića Maslina.