Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Poboljšanje vodno - komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela - Trogir

U Gradskoj vijećnici održana je konferencija za novinare na temu projekta pod nazivom „Poboljšanje vodno - komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela - Trogir“ koji se privodi kraju.

Riječ je o projektu čija vrijednost iznosi preko milijardu kuna, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda kroz operativni program „Konkurentnost i kohezija“ 2014. - 2020., u iznosu od preko osamsto milijuna kuna, što nas dovodi do postotka od 69,78 cjelokupnog projekta.

- Pozivaju se svi građani koji imaju mogućnost priključka da se jave Vodovodu i kanalizaciji, odnosno, podnesu zahtjev za priključenje u roku od godine dana kako ne bi došlo do neželjenih sankcija putem ovlasti vodnih redara, kazao je direktor splitskog Vodovoda i kanalizacije Tomislav Šuta.

Realizacijom projekta ispunjava se obveza usklađenja s europskim standardima u vodno komunalnim djelatnostima, a vodoopskrbna mreža na području Kaštela, Trogira i Čiova proširit će se na dodatnih 7.700 stanovnika (2.548 priključaka) povećavajući stopu priključenosti na 99 %, dok će istodobno 32.477 stanovnika (8.613 priključaka) biti priključeno na kanalizacijski sustav čime će se priključenost podignuti sa sadašnjih 45 % na 97 %.

-  Ono što mene posebno veseli je da ćemo imati mirniju i čišću sezonu u Kaštelima, bagera skoro pa više neće biti, kazao je gradonačelnik Denis Ivanović te dodao kako je prije par godina bilo nezamislivo ostvarenje ovog projekta i da mu je izuzetno drago što će ubrzo svi stanovnici Kaštela imati još kvalitetniji i ugodniji život.

Konferenciji je nazočio i predstavnik građana, Joško Botić iz Kaštel Novoga. Ovom prilikom ispričao je svoje pozitivno iskustvo spajanja na priključak kanalizacije te osim financijske dobiti, postoji i, ekološka dobit – zdraviji uzgoj.