Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Paljenjem adventske svijeće i koncertom Jasne Zlokić započeo Advent u Kaštelima

Manifestacija "Advent u Kaštelima" započela je proteklog vikenda u Kaštel Lukšiću paljenjem prve adventske svijeće, nastupom dječjih zborova i koncertom Jasne Zlokić u Kaštel Starom.

Uz nastup VIS Anđeli i zbora osnovne škole Ostrog u Novom parku u Kaštel Lukšiću upaljena je prva adventska svijeća na vijencu kojeg su izradili učenici i djelatnici srednje škole Braća Radić čime je započela Dječja adventska bajka Kaštela. Za razliku od prethodnih godina kada su svijeće palili političari, ove godine svijeću su upalile učenice Osnovne škole Bijaći, Branka Lisičić i Marija Krajina, dok je sam obred predvodio lukšićki župnik don Marijo Buljević.

- Advent je najljepše vrijeme koje provodimo u iščekivanju Božića, svi mu se veselimo, a najviše djeca. Ovom prilikom izražavam radost i zadovoljstvo što smo po prvi put u ovom parku uspjeli stvoriti jednu predivnu bajku. Nešto malo, ali lijepo što čovjeka veseli – kazao je ovom prikom gradonačelnik Denis Ivanović, napominjući kako će djeca cijeli mjesec moći uživati u koncertima dječjih zborova i igrokazima, te koncertu Mije Dimšić i dočeku dječje Nove godine uz klauna i još jedno iznenađenje.

Još jedna novost je i klizalište koje je istoga dana otvoreno u Kaštel Lukšiću ispred Kulturnog centra na površini od 200 četvornih metara i odmah izazvalo ogroman interes kako djece, tako i odraslih.

Nakon subotnjeg otvaranja Dječje adventske bajke, u nedjelju je održan prigodni program u kojem su sudjelovale Kaštelanske mažoretkinje, dječji vrtići Tratinčica, Maslina, Čarobni pianino – Resnik i Milinkovo.

Diva dalmatinske zabavne glazbe, Jasna Zlokić, na prepunom brcu u Kaštel Starom svojim je glasom brojne Kaštelane vratila u neka bezbrižnija vremena izvodeći svoje velike hitove poput Skitnice, Ja sam ti jedini drug, Adio bela, Tiho sviraj pjesmu ljubavnu, Ne znam koji vjetar puše i mnoge druge uspješnice. Tako su zajedničkim pjevanjem i Jasna i publika na najbolji način označili početak koncertnog programa ovogodišnjih adventskih događanja u Božićnom gradu.

Tako je na dvije lokacije započeo bogat program ovogodišnjeg Adventa u Kaštelima, pa nas idućih dana očekuju koncerti Lidije Bačić, Zlatka Pejakovića, grupe Dalmatino, Trogirski kanti i još mnoštvo dječjih predstava i igrokaza uz doček svetog Nikole i svete Lucije.