Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Ovoga vikenda održava se Nostalgija na rivi u Kaštel Novom

U okviru programa Kaštelanskog kulturnog ljeta 2020. ovogodišnji 11. Dani tradicije pod nazivom Nostalgija održat će se od 27. do 29. lipnja na rivi u Kaštel Novom. U sklopu manifestacije održat će se i Eko etno sajam uz prigodni program, klapsku pjesmu, defile narodnih nošnji te će tradicionalno proslaviti i dan Župe, svetom misom i procesijom brodicama.

Uz udrugu Šušur, suorganizatori su Turistička Zajednica Kaštela, pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, Županije splitsko-dalmatinske, TZ splitsko-dalmatinske županije, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstva turizma i Cemexa.

Kako se ne bi prekinula tradicija održavanja ove manifestacije, ovogodišnja događanja održat će se prema preporukama nacionalnog Stožera Civilne zaštite u nešto drugačijem obliku, ali opet s naglaskom na bogatstvo ne materijalne kulturne baštine, izvorne hrvatske proizvode i u duhu kršćanske tradicije, poručuju organizatori.

Na izložbeno- prodajnim štandovima hrvatski proizvođači izložit će svoje proizvode kroz klapsku pjesmu i izložbu narodnih nošnji, a predstaviti će se bogatstvo ne materijalne kulturne baštine.

Program Eko - etno sajma bit će od 27. do 29. lipnja od 16 do 23 sata na rivi u Kaštel Novom.