Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

OSNOVANA UDRUGA PROFESIONALNIH RIBARA DALMACIJE

ribariRibari iz cijele Dalmacije sastali su se u Kaštelima na osnivačkoj skupštini prve Udruge profesionalnih ribara, koju su simbolično nazvali "Naše more". Sjedište novoosnovane Udruge je u Kaštel Sučurcu, za početak okuplja 60-tak profesionalnih ribara, a za predsjednika jednoglasno je izabran kaštelanski ribar Antun Frančić.

U ime Grada Kaštela, ribare je pozdravio zamjenik gradonačelnika Marinko Kovačev, a ispred Županije splitsko-dalmatinske podršku ribarima dao je pročelnik za gospodarstvo Ivan Udovičić.
Na Skupštini Udruge Naše more usvojen je Statut, izabrani su predstavnici u razna tijela Udruge, a na kraju su ribari raspravljali o brojnim problemima. Naglasili su kako su glavni ciljevi Udruge zaštita ribarskih prava i alata s kojima rade. Kap koja je preljela čašu strpljenja ribara su i nedavne izmjene Pravilnika, kojima su uvedene nove zabrane izlovas u razdoblju od 15. travnja do 15. lipnja. Ribari su nezadovoljni što se takve i slične odluke donose mimo njihova znanja, te traže da se ubuduće odluke ne donose bez prethodne rasprave i dogovora s članovima njihove Udruge.

 

ribari2