Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Održano Kaštelansko kulturno ljeto 2020.

Posljednja dva mjeseca, Kaštelani i njihovi gosti, mogli su uživati u otprilike četrdesetak kulturnih događanja koja su izvedena u okviru programa Kaštelanskog kulturnog ljeta 2020. Unatoč pandemiji koronavirusa i posebnim mjerama koje se odnose na javna okupljanja, samo nekolicina događanja je otkazana, a ostala su održana onako kako je predviđeno na najvećim lokacijama u gradu poput Novog parka u Kaštel Lukšiću, brca u Kaštel Kambelovcu i Igrišća u Kaštel Štafiliću.

Posjetitelji su mogli uživati u brojnim tradicionalnim događanjima, od Dana Miljenka i Dobrile, jedne večeri Večeri dalmatinske pisme, kvalitenih predstava domaćih i gostujućih kazališta, izložbi u organizaciji Muzeja grada Kaštela, nastupa klapa kao i estradnih zvijezda poput Vanne i Massima.

Među događanjima koja su se našla u programu svakako treba spomenuti i Večeri kod Sv. Jeronima, Lovestock festival, kiparsko – likovnu koloniju, predstavljanje Kaštelanskog zbornika i druge.

Ove godine je u potpunosti izostao poseban program za djecu, zbog sigurnosti najmlađih, no nisu održane ni brojne pučke i ribarske fešte jer je na takvim okupljanjima teško osigurati siguran razmak između posjetitelja, a izostala je i svečanost zatvaranja ljeta.

Uz znatno manja financijska sredstva i tek četrdesetak događanja, umjesto dosadašnjih stotinjak, posjetitelji su ipak i ovoga ljeta u gradu pod Kozjakom mogli uživati u kulturnim događanjima na otvorenom uz visoku razinu sigurnosti.