Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Održana humanitarna akcija "Djeca Kaštela za djecu Kistanja"

Završena je ovogodišnja tradicionalna humanitarna akcija “Djeca Kaštela za djecu Kistanja” u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Kaštela.

Za vrijeme trajanja akcije, u koju su bili uključeni svi vrtići, škole i neki od privrednih subjekata, prikupljeno je kombi vozilo higijenskih potrepština koje je stiglo u Kistanje za najugroženije obitelji u tom mjestu.

Nakon što su Petar Boljat, Milena Žegarac i Mili Bratinčević prikupili potrepšine, a potom ih predali svećenicima don Ivanu Perkoviću i mons. Nikolu Dučkiću u župi  Prikazanja Blažene Djevice Marije, slijedi podjela pomoći najpotrebitijima.

Ravnatelj Crvenog križa Kaštela Petar Boljat zahvalio je svima koji su se odazvali akciji i pokazali veliko srce, a najavio je još jednu akciju za obitelji Kistanja koji imaju devetero i više djece koja će se održati uoči Božića.

Podsjetimo, ova humanitarna akcija krenula je na inicijativu Milivoja Bratinčevića, koji je Janjevce u Kistanjama počeo posjećivati i pomagati im još prije 20 godina, kada je obnašao dužnost načelnika u Ministarstvu useljeništva.