Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

VIDEO: Održana 4. sjednica Gradskog vijeća

U dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću održana je 4. sjednica Gradskog vijeća koja je obuhvatila 51 točku dnevnog reda. Između ostalog, vijećnici su usvojili rebalans proračuna za ovu, kao i proračun za iduću godinu s projekcijama za naredne dvije godine.

Proračun Grada Kaštela za 2022. godinu iznosi 199,7 milijuna kuna, a riječ je o konsolidiranom proračunu i u njega su uključeni svi proračunski korisnici, od onih kulturnih, Gradske knjižnice, Muzeja Grada Kaštela, gradskih vrtića, Sportskih objekata  i Razvojne agencije. 

Rashodi su planirani u iznosu od 190,7 milijuna kuna, a veći dio proračunskog rashoda planiran je za Upravni odjel za društvene djelatnosti, u iznosu od 74 milijuna, od čega je čak 34 milijuna planirano za predškolski odgoj. Znatna stavka rashoda, 42,9 milijuna kuna, planirana je  za Upravni odjel za komunalno gospodarstvo, od čega se za Odsjek za održavanje i izgradnju planira 37 milijuna.

Sukladno zakonu, uz glavni financijski dokument(proračun za sljedeću godinu), vijećnici su usvojili i programe javnih potreba, a prije usvajanja proračuna usvojen je i posljednji rebalans proračuna za ovu godinu.

- Niz je projekata. Privodimo kraju luku u Kaštel Starom, slijedi nastavak do Kaštel Novog, krećemo u izradu dokumentacije za rivu u Sućurcu, izgradit će se plaža Kamp u Gomilici, morska betonska pera u Kambelovcu, kao i dio štafilićke rive. S obzirom da Europska unija u razdoblju 2022. do 2027. godinu izdvaja znatna sredstva za klimatske promjene, mi ćemo sigurno pripremiti projekte s kojima ćemo povući sredstva za obalu. Veliki broj parkova, igrališta za djecu ali i novo drugo reciklažno dvorište. To su tek neki od projekata za iduću godinu. Do prije koju godinu naš je proračun iznosio tek nešto više od 100 milijuna kuna, a sada smo na 200 milijuna  - kazao je gradonačelnik Denis Ivanović.

Pred vijećnicima su se na ovoj sjednici našle i teme iz rada Civilne zaštite, Plan djelovanja u području prirodnih nepogoda,  Hrvatska gorska služba spašavanja, odluka o raspoređivanju sredstava za financiranje političkih stranaka i vijećnika  zastupljenih u Gradskom vijeću, program rada Savjeta mladih, odluka o privremenoj zabrani građevinskih radova za vrijeme turističke sezone, odluke i izvješća vezana za prikupljanje otpada i rad tvrtke Zeleno i modro, kao i očekivano poskupljenju usluge odvoza, o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika, kao i izmjena odluke o plaći gradonačelnika i njegovog zamjenika, o sufinanciranju programa predškolskog odgoja u privatnim i vjerskim vrtićima te druge teme.

Prema prijedlozima odluka koje je vijećnicima predstavio predsjednik Odbora za izbor i imenovanja Teo Antunović, izabrani su i članovi Odbora za društvene djelatnosti, šport i kulturu, a to su: Antonija Topić, Tamara Smokrović, Draško Kuliš i Tena Romani te predsjednica Nela Kelam.
Za članove Odbora za komunalno gospodarstvo i imovinsko -  pravna  pitanja izabrani su Doris Grgurin, Tina Runjić, Anto Komljen i Davina Katija Ljubičić dok je za predsjednika Odbora izabran Grgica Benutić.


Predsjednik Odbora za gospodarstvo, poduzetništvo, obrtništvo i turizam bit će Mili Novak, a članovi Luka Pera, Antonio Budimir, Meri Bedalov - Smoje i Nedo Šapina. U Nadzornom odboru Prometa, prema odluci većine vijećnika i dalje će predstavnik Kaštela biti Neno Pera, a kaštelanski predstavnik u Nadzornom odboru Vodovoda i kanalizacije bit će Jakša Sokol.

 

 

Poveznice