Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

VIDEO: Održana 3. sjednica Gradskog vijeća

U kinu Sveti Juraj u Kaštel Sućurcu održana je 3. sjednica Gradskog vijeća koja je obuhvatila 23 točke dnevnog reda.  Između ostalog, direktor Vodovoda i kanalizacije Tomislav Šuta dao je informacije vijećnicima o tijeku i dinamici radova na kanalizacijskoj i vodoopskrbnoj mreži u sklopu Aglomeracije Kaštela-Trogir. Izvijestio je i o cijenama priključaka koje su počele izlaziti prema krajnjim korisnicima, odnosno objasnio je što sve obuhvaća cijena priključka i na koji način se obračunava.

Vijećnici su usvojili polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada kaštela za siječanj-lipanj 2021., kao i III. Izmjene i dopune Proračuna za 2021. prema kojem se i prihodi i rashodi smanjuju za 1,9 milijuna kuna. Većinom glasova usvojene su i izmjene u programima iz  društvenih djelatnosti te održavanja i izgradnje komunalne infrastrukture. Naime, roditeljima čija djeca pohađaju privatne vrtiće neće porasti izdatak za vrtić jer će Grad za svako dijete u privatnom vrtiću, umjesto dosadašnjih 1.100 kuna, plaćati 1.425 kuna.

- Uvijek sam branio i branit ću cijene vrtića koliko god bude moguće. S obzirom da su porasli torškovi, cijena vrtića koju roditelji plaćaju trebala bi biti veća. Međutim, Grad će i ovoga puta pomoći roditeljima i sam financirati ovaj dio kako bi cijena koju roditelji plaćaju ostala ista – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović.

Usvojena je i Odluka o jednokratnim pomoćima koje će povodom božićnih blagdana Grad Kaštela isplatiti roditeljima i udovicama poginulih hrvatskih branitelja. Njima će biti uručena jednokratna pomoć u iznosu od 500 kuna, dok će umirovljenici s mirovinama manjim od 4 tisuće kuna, kao i nezaposleni, primiti bonove, ovisno o statusu i visini mirovine od 100 do 200 kuna.

Između ostalog, vijećnici su prihvatili i prijedlog o članovima novoosnovanog Odbora za branitelje, kojeg čine Boško Džolić, Doris Grgurin, Anto Komljen, Jozo Vidić i Ljubo Duka, kao i Odbora za zaštitu okoliša, u kojemu se nalaze Grgica Benutić, Željan Jurlin, Branimir Matijaca, Anton Žanić i Ivona Blaić.

Točke koje se odnose na komunalno poduzeće 'Zeleno i modro' povučene su zbog opravdanih razloga i naći će se na dnevnom redu iduće sjednice.

Više informacija o tijeku sjednice i točkama dnevnog reda dostupno je na video snimci ispod ovog teksta.

Poveznice