Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Održana 27. sjednica Gradskog vijeća

Zbog epidemiološke situacije vezane uz pandemiju koronavirusa, po prethodnom dogovoru s predsjednicima Klubova vijećnika, održana je 27. sjednica Gradskog vijeća elektroničkim putem, sukladno uputama za održavanje sjednice u posebnim okolnostima. Sve točke dnevnog reda usvojene su jednoglasno ili većinom glasova među kojima su druge izmjene i dopune Proračuna Grada Kaštela za 2021.godinu prema kojima prihodi iznose 206,4 milijuna, a rashodi 220,1 milijun kuna. U odnosu na planirane prihode u proračunu usvojenom u studenom prošle godine, to je rast od 13,3 milijuna u prihodima te 1,3 milijuna u rashodima.

Nakon rebalansa proračuna usvojene su i izmjene u Programu građenja komunalne infrastrukture za ovu godinu.

Za ravnateljicu Razvojne agencije Grada Kaštela na razdoblje od četiri godine, uz četiri sata rada tjedno, imenovana je Marijana Mišerda Bajić koja posljednjih desetak godina u Gradskoj upravi radi na poslovima voditeljice Odsjeka za provedbu i pripremanje projekata.

Vijećnici su svojom odlukom imenovali i vršitelja dužnosti ravnatelja Javne ustanove Športski objekti Kaštela i to dosadašnjeg ravnatelja Antu Šiškova, a gradski vijećnici prihvatili su prijedlog odluke o provedbi posebnih mjera sprječavanja odbacivanja otpada na području Kaštela za ovu godinu.

Prihvaćena su i izvješća o realizaciji programa iz područja komunale i društvenih djelatnosti u prošloj godini, kao i izvješće o radu gradonačelnika Denisa Ivanovića za drugu polovicu prošle godine.