Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

VIDEO: Održana 22. sjednica Gradskog vijeća

Sjednica Gradskog vijeća, 22. po redu u ovom sazivu, započela je usvajanjem zapisnika s 20. i 21. sjednice nakon čega su uslijedila vijećnička pitanja, a potom su, usvojene sve točke dnevnog reda. U uvjetima posebnih okolnosti izazvanih epidemijom bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 a, sjednica je ovoga puta održana u Kino dvorani Sveti Juraj u Kaštel Sućurcu.

Na dnevnom redu našli su se izvještaji o izvršenju programa gradskih ustanova i tvrtki, kao i izvještaj o radu gradonačelnika za razdoblje srpanj – prosinac 2019.

- Uključujući projekte koje provodi EKO agencija, samo u posljednjih godinu dana u Kaštela je uloženo 30 milijuna kuna što se odnosi na izgradnju vodoopskrbe i fekalne odvodnje. Što se tiče kanalizacije, u zadnje tri godine smo preko 60 ulica spojili na fekalnu odvodnju, a riječ je o ulicama koje nisu u nadolazećem projektu aglomeracije. Zahvaljujući Vodovodu i kanalizaciji te EKO Agenciji u prethodnom kvartalu sanirani su mnogobrojni ispusti zbog kojih smo protekle godine imali onečišćenje mora tako da vjerujem da ćemo ove godine toga biti pošteđeni – kazao je, između ostalog, gradonačelnik Denis Ivanović dodajući kako je završena druga faza uređenja Ceste dr. Franje Tuđmana od trgovačkog centra do Solina, a ove jeseni kreće treća faza rekonstrukcije.

Većinom glasova, prihvaćen je i godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za 2019., ali i prvi rebalans Proračuna za 2020.godinu koji iznosi 181 milijun kuna.

Usvojena je odluka o proglašenju Dana sjećanja na žrtve savezničkog bombardiranja Kaštel Sućurca 1943. godine kada je poginulo 97 mještana. Dan sjećanja će se dostojanstveno i primjereno obilježavati svake godine 5. prosinca.

Poveznice