Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

VIDEO: Održana 20. sjednica Gradskog vijeća

Sjednica Gradskog vijeća, 20. po redu u ovom sazivu, započela je usvajanjem zapisnika s 19. sjednice nakon čega su uslijedila vijećnička pitanja, a potom su, usvojene sve točke dnevnog reda. 

Gradonačelnik Denis Ivanović obavijestio je vijećnike o poduzetim radnjama po pitanju požara u Srednjoj školi Braće Radić u Kaštel Štafiliću navodeći kako je u stalnom kontaktu s policijom koja provodi istragu te bi se za koji dan trebalo znati jesu li počinitelji uhićeni.

 - Kako bi se ovakve situacije u budućnosti svele na najmanju moguću mjeru, Grad je poduzeo aktivnosti po pitanju postavljanja video nadzora na javnim površinama kako bi se lakše identificiralo i sankcioniralo prekršitelje – istaknuo je gradonačelnik.

Prihvaćeni su prijedlozi odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Kaštela za 2019. godinu koja će se dodijeliti na svečanoj sjednici povodom Dana Grada. Nagradu Grada za životno djelo dobit će Ante Vuletin za iznimno postignuće u otkriću kaštelanskog crljenka te razvoju kaštelanskog vinogradarstva i vinarstva te podizanju ugleda Grada na vinskoj karti svijeta. Posthumno, nagrada Grada, dodjeljuje se Milivoju Novaku za izniman doprinos u kulturnom i društvenom životu grada. Osobna nagrada pripast će Ljiljani Garbati, za osobiti doprinos u dječjoj kulturi i stvaralaštvu, te Marinu Terziji, za glazbena postignuća i osobiti doprinos u društvenom životu grada. Skupna nagrada bit će dodijeljena humanitarnoj udruzi „Srce za srce“ za osobiti doprinos i skrb u pružanju pomoći potrebitim građanima. Osobna nagrada za humanost bit će dodijeljena i Anđeli Salapić kao izraz zahvalnosti za humanitarni rad i nesebično pomaganje potrebitima, a osobne nagrade za 100 i više puta darovanu krv bit će uručene Srećku Ćubrilu i Ivici De Michelli Vitturi.

Vijećnici su usvojili stavljanje izvan snage nekoliko urbanističkih planova uređenja, izmjene Statuta Grada te Poslovnika Gradskog vijeća, dali su suglasnost o zaduživanju tvrtke Zeleno i modro za nabavku vozila i sredstava za rad, kao i kupovinu zemljišta od kaštelanskih staklenika na području Knežina.

Gradska knjižnica, odlukom vijećnika, dobila je novo tročlano Upravno vijeće za iduće četiri godine u sastavu Antonia Deanković, Maja Čupić i Natalia Burazin.

 

Poveznice