Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

VIDEO: Održana 2. sjednica Gradskog vijeća

U gradskoj vijećnici održana je 2. sjednica Gradskog vijeća u ovom mandatu koja je obuhvatila 23 točke dnevnog reda. Odmah na početku sjednice, došlo je do promjene u redovima Mostovih vijećnika. Umjesto Nikše Tranfića, koji je svoj mandat stavio u mirovanje, članicom Gradskog vijeća postala je Meri Bedalov-Smoje koja je ovom prilikom prisegnula na vijećničku dužnost.

Među ostalim, prihvaćeno je izvješće o radu i financijski plan Gradske knjižnice Kaštela, izvješće o radu Muzeja grada Kaštela, izvješće o Dječjem vrtiću Kaštela, kao i izvješće i plan javne ustanove Športski objekti.

Izrađivač GIS plan podnio je izvješće o stanju u prostoru za razdoblje od 2014. do 2019. godine koje je donijelo podatke o osnovnim prostornim obilježjima, stanovništvu, kućanstvima, gospodarskoj strukturi, građevinama, zemljištima, prostornom razvoju, opremljenosti, infrastrukturi, zaštiti pojedinih prostora, posebne karakteristike i drugim elementima koji čine stanje u prostoru. Slijedom navedenoga, vijećnici su raspravljali o nizu preporuka, mjera i aktivnosti o unaprijeđenju prostornog razvoja.

Suglasnost vijećnika dobila je i odluka o financiranju radnog materijala za učenike osnovnih škola za što će Grad Kaštela izdvojiti milijun i 600 tisuća kuna. Roditeljima neće biti isplaćen novčani iznos kao prethodnih godina, već će Grad sve dogovoriti s osnovnim školama tako da će roditelji biti pošteđeni kupovine i traženja po knjižarama, a učenike će sve dočekati na klupama.

Usvojena je odluka o davanju gradskih prostora na korištenje, kojom se utvrđuju kriteriji i uvjeti za dodjelu prostora u vlasništvu Grada udrugama, zajednicama, vjerskim zajednicama, umjetničkim organizacijama, političkim strankama i nezavisnim listama. Prema odluci vijećnika, s prometovanjem uskoro započinje cestovni turistički vlakić, a Kaštel Lukšić dobio je novo parkiralište kod plaže Glavica koje obuhvaća 33 parkirna mjesta i dva parkirna mjesta za invalidne osobe.

Imenovani su članovi pojedinih radnih tijela Gradskog vijeća pa su tako u Odbor za financije i proračun Mario Škopljanac, koji je izabran za predsjednika te članovi Antonija Topić, Goran Samardžić, Sanja Viculin i Tomislav Kovač. Komisiju za imena trgova i ulica činit će Doris Grgurin, Nela Kelam, Željan Jurlin, Joško Botić, Tone Renić, Ilija Križić te predsjednik Boško Džolić. Predsjednica Komisije za predstavke i pritužbe bit će Nela Kelam, a članovi Mili Novak, Doris Grgurin, Draško Kuliš i Mario Banovac. U komisiju za javna priznanja izabrani su predsjednica Antonija Topić, Teo Antunović, Boško Džolić, Mario Serajlić, Dina Balić, Veselko Andromak i Lada Bratinčević. Komisiju za međugradsku suradnju čine Dina Balić, Branimir Matijaca, Anto Komljen, Meri Škopljanac-Gagić i predsjednica Marijana Vulas.

Video snimku 2. sjednice Gradskog vijeća možete pogledati ispod teksta

Poveznice