Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

VIDEO: Održana 19. sjednica Gradskog vijeća

Sjednica Gradskog vijeća, 19. po redu u ovom sazivu, započela je usvajanjem zapisnika s 18. sjednice nakon čega su uslijedila vijećnička pitanja, a potom su, usvojene sve točke dnevnog reda. 

Većina točaka usvojena je bez rasprava nakon izlaganja, a na dnevnom redu se našao Prijedlog III. Izmjena i dopuna Proračuna Grada Kaštela za 2019. godinu. Prema izvješću pročelnice Marije Matije Đikić, prema ovom trećem rebalansu proračuna prihodi u tekućoj godini iznose 161,5, a rashodi 177,9 milijuna kuna.

Osim rebalansa proračuna nešto više rasprave na ovoj je sjednici bilo na točkama dnevnog reda vezanih uz gradsku komunalnu tvrtku Zeleno i modro. Kako je izvijestio direktor Zeleno i modro Alen Lučić, stupanjem na snagu novih izmjena Uredbe  o gospodarenju komunalnim otpadom, u kojoj su korisnici usluga odvoza otpada podijeljeni u dvije kategorije, kućanstva i one koji to nisu, potrebno je izmijeniti gradsku odluku o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada. Nova odluka donosi izmjene u načinu i cijeni obračuna, posebno za obrtnike, iznajmljivače i slično.

Na ovoj sjednici vijećnici su usvojili Odluku o sufinanciranju putnih troškova studentima za Erasmus+ programe, u kojoj su utvrđeni uvjeti i načini financiranja pa će se studentima priznavati troškovi putovanja u inozemstvu u visini do dvije tisuće kuna godišnje.

Među odlukama usvojenim na ovoj sjednici Gradskog vijeća našle su se i odluke, kojima se pojedini UPU-i stavljaju izvan snage, a svaku odluku posebno je obrazložio pročelnik Boris Škara, koji je između ostalog naglasio kako se radi o racionalizaciji sustava prostorno planske dokumentacije za grad Kaštela.

 

 

Poveznice