Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

VIDEO: Održana 15. sjednica Gradskog vijeća

Sjednica Gradskog vijeća, 15. po redu u ovom sazivu, započela je usvajanjem zapisnika s 14. sjednice nakon čega su uslijedila vijećnička pitanja, a potom su, većinom glasova, usvojene sve točke dnevnog reda kojih je ovoga puta bilo 45.

Tako je, između ostalog, usvojen prvi ovogodišnji rebalans proračuna, a prema riječima pročelnice UO za proračun, financije i javnu nabavu Matije Marije Đikić, povećavaju se rashodi za 11 milijuna kuna i to najviše u UO za komunalno gospodarstvo i imovinsko-pravne poslove u iznosu od 10, 3 milijuna kuna. Od toga je 4 milijuna kuna namijenjeno uređenju nerazvrstanih cesta, 1,9 milijuna kuna za javne površine te 2 milijuna kuna kapitalnih pomoći tvrtki „Zeleno i modro“ za nabavu spremnika, opremanje reciklažnog dvorišta i najam kamiona.

Načelnik PP Kaštela Neno Gudelj podnio je izvješće o stanju sigurnosti u gradu, zaključujući da je stanje sigurnosti povoljno što je, između ostalog, zasluga redovitog zajedničkog rada policije i Vijeća za provedbu programa prevencije kriminaliteta u Kaštelima.

Vijećnici su usvojili prijedlog odluke o obračunu i naplati nakade za razvoj kojeg je obrazložio direktor Vodovoda i kanalizacije Tomislav Šuta. Prema njegovim riječima, cijena pitke vode za građane ostaje ista, a usvajanje prijedloga odluke bilo je nužno zbog financiranja ostatka gradnje kanalizacije mreže na području Kaštela iz EU fondova.

- Na području Kaštela u tijeku je provedba velikog broja projekata čemu svjedoči oko 15 aktivnih gradilišta kad je u pitanju voda, kanalizacija, izgradnja cesta, a osobito obale. Jedan od najvećih završenih projekata u zadnje vrijeme je plaža Glavice u Kaštel Lukšiću, čeka nas luka Kaštel Stari, riva Kaštel Novi i Kaštel Sućurac – istaknuo je prilikom predstavljanja svog polugodišnjeg izvješća gradonačelnik Denis Ivanović.

Usvojeno je nekoliko točaka dnevnog reda koje se odnose na komunalnu tematiku poput održavanja komunalne infrastrukture i javnih površina, a vijećnici su podržali odluku Grada Kaštela da se podigne cijena subvencija za privatne i vjerske vrtiće kako bi u rujnu sva djeca bila upisana i kako roditelji ne bi plaćali veću cijenu.

Snimku kompletne sjednice možete pogledati ispod teksta. 

Poveznice