Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

VIDEO: Održana 14. sjednica Gradskog vijeća

Sjednica Gradskog vijeća, 14. po redu u ovom sazivu, započela je usvajanjem zapisnika s 13. sjednice nakon čega su uslijedila vijećnička pitanja i usvajanje Prijedloga zaključka o davanju suglasnosti za sklapanje Ugovora  o pružanju komunalne usluge i nadoknadi troškova prijevoza putnika u javnom prometu s trgovačkim društvom „Promet“ d. o. o. Split.

Ugovorom s javnim gradskim prijevoznikom uredili bi se odnosi i prava Grada Kaštela i Prometa, kao i sudjelovanje u prijavi projekta implementacije sustava e-ticketing putem ITU programa za nepovratna sredstva iz EU fondova – istaknula je pročelnica UO za komunalno gospodarstvo i imovinsko – pravne poslove Marija Pelivan.

- Prema planiranom, Grad bi na ime godišnje subvencije prijevoza izdvojio iz proračuna 2, 4 milijuna kuna. Za sudjelovanje u projektu implementacije u ovoj bi godini izdvojio 235 tisuća kuna, a u idućoj 288 tisuća kuna. Za sudjelovanje u nabavi novih autobusa, a prema pet posto udjela u vlasništvu Prometa, Grad Kaštela uložio bi nešto manje od 300 tisuća kuna – kazao je direktor tvrtke Promet Miroslav Delić i najavio uvođenje jedne tarifne zone za područje cijelih Kaštela kao i još jedne autobusne linije u Kaštelima.

- Na inicijativu gradonačelnika Denisa Ivanovića uvest ćemo još jednu liniju koja će prometovati od Zračne luke iz Resnika preko cijele magistrale, a u Kaštel Sućurcu će se spuštati na staru cestu odakle će nastaviti prema Splitu  - istaknuo je Delić u obraćanju vijećnicima nakon čega je većinom glasova prijedlog usvojen.

Snimku kompletne sjednice možete pogledati ispod teksta. 

Poveznice