Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

VIDEO: Održana 11. sjednica Gradskog vijeća

Sjednica Gradskog vijeća, 11. po redu u ovom sazivu, jučer je započela usvajanjem zapisnika s 10. sjednice nakon čega su uslijedila vijećnička pitanja i prijedlozi.

Vijećnici su usvojili Prijedlog odluke o imenovanju v.d. ravnatelja Muzeja grada Kaštela koju je predložilo Upravno vijeće Muzeja grada Kaštela. Tako je s prvim danom ovoga mjeseca dosadašnji ravnatelj Ivan Šuta, imenovan na dužnost v.d.ravnatelja koju će, zbog potrebe usklađenja Statuta Muzeja sa zakonom, obavljati narednih pola godine. Usvojen je i prijedlog o imenovanju članova Kulturnog vijeća Grada Kaštela i tu dužnost ubuduće će obavljati Mili Jerčić, Nada Barać, Radojka Jurčević, Mario Bartulin i Vladimir Pilepić. Vijećnici su prihvatili izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje siječanj – lipanj 2018.

- Nastavljeni su radovi na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda i vodospreme Kaštel Sućurac – Kaštel Gomilica. Završeni su radovi na izgradnji vodoopsrbnog cjevovoda u ulici Kupališni prilaz i Bufaline. Naručena je izrada glavnog projekta za vodospremu i dovodni cjevovod vodospreme Rudine II., izrada projektne dokumentacije za ulice Matoševa i Put Jurja, Put Marcelina, Put Smokvica i Gardijskih brigada. Završeni su radovi na novom vrtiću u Radunu, a izrađen je izvedbeni projekt i natječajna dokumentacija uređenja obalnog pojasa plaže Glavica, dok je prema planu asfaltiranja ugrđeno preko 7 500 m2 novog asfalta u vrijednosti od 1 300 000 kuna – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović prilikom predstavljanja izvješća.

Zbog usklađenja sa zakonom, dopunjen je dnevni red prijedlogom boda o visini komunalne naknade, pa će se ubuduće umjesto 1 bod, naknada vrednovati s 12 bodova što je godišnja razina i neće utjecati na konačni iznos komunalne naknade koju plaćaju građani.

 

 

 

Poveznice