Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Održan treći sastanak Stožera civilne zaštite Grada Kaštela

Pod vodstvom načelnice Jadranke Matok Bosančić, Stožer civilne zaštite Grada Kaštela danas se sastao po treći put zbog pandemije koronavirusa COVID-19 te je ovom prilikom dogovoreno da će se obavljati kontrola provođenja mjera iz odluke Nacionalnog stožera. Za početak, kontrole će obavljati komunalni redari Grada Kaštela i ako je potrebno, uz asistenciju policijskih službenika.

Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja su u protekla tri dana imali tri akcije spašavanja na Kozjaku i to građana koji su se s neodgovarajućom opremom uputili na planinarenje. IZ HGSS-a mole sve građane da se ponašaju odgovorno kako ne bi bespotrebno tratili novac i resurse dok je nekim građanima pomoć potrebnija.

Također, iz Gradskog društva Crvenog križa Kaštela mole građane da ih za dostavu hrane zovu samo oni građani koji zaista nemaju nikoga tko bi im mogao pomoći s obzirom da je proteklih dana bilo mnogo poziva osoba za koje je procijenjeno da im dostava nije potrebna.

I ovom prilikom, Stožer civilne zaštite Grada Kaštela moli sve sugrađane da se pridržavaju ranije preporučenih mjera zaštite od koronavirusa. Apeliramo na starije od 65 godina i kronične bolesnike da ne izlaze vani ako zaista nije krajnja nužda