Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Održan svečani prijem najboljih vatrogasaca

Uoči Dana grada Kaštela tradicionalno se dodjeljuju priznanja najboljim kaštelanskim vatrogascima u protekloj godini, a prema odluci njihovih matičnih dobrovoljnih vatrogasnih društava, najboljim vatrogascima proglašeni su  Marin Božin iz DVD-a Mladost, Zvonimir Moravec iz DVD-a Kaštel Gomilica  i Marin Tuzlak iz DVD-a Kaštela.

Svim vatrogascima zahvalio je gradonačelnik Denis Ivanović, naglasivši kako su vatrogasci uvijek na raspolaganju građanima, u svim situacijama, ne samo kod gašenja požara i spašavanja već i kod organizacija različitih događanja ili radova u prostoru.

– Na naše vatrogasce mislimo tijekom cijele godine tako da im pružamo financijsku pomoć jer u našim društvima postoje vatrogasci profesionalci bez kojih sustav ne može funkcionirati. U ovoj godini ističe ugovor koji smo potpisali 2019.  godine o kupnji vozila, a prema svemu, ići će javna nabava za nova tri vatrogasna vozila. Novina je i da smo od ove godine pojačali redove profesionalnih vatrogasaca četvrtim članom,  a sve u dogovoru s Vatrogasnom zajednicom grada Kaštela.  Čestitke našim vatrogascima i hvala im što čuvaju živote i imovinu naših sugrađana – naglasio je Ivanović.

Marin Božin je pripadnik DVD-a Mladost koji je u društvu od svoje 18. godine. Kao mladi vatrogasac, školu vatrogasnog tehničara je završio 2008. godine te od tada aktivno sudjeluje u radu društva,  a ističe se i u vođenju mlađih uzrasta. Lani je imao 27 intervencija te je po broju aktivnih sati pri samom vrhu ljestvice. Uistinu je zaslužio ovu nagradu i ovim putem mu čestitam u ime svih članova i članica – kazao je Filip Jerković, zamjenik zapovjednika dobrovoljnog vatrogasnog društva Mladost.

Zvonimir Moravec je pripadnik DVD-a Kaštel Gomilica više od dva desetljeća. Sudjelovao je u 13 intervencija i nešto manje od 20 sati terena u protekloj godini te je sudjelovanjem u brojnim drugim operativnim događanjima i radu društva, zaslužio nagradu najboljeg vatrogasca.

Marin Tuzlak  je pripadnik DVD-a Kaštela kojem je ovo drugi put da odnosi titulu - najbolji vatrogasac! Marin je sa svoje 62 intervencije u protekloj godini zaslužio  naslov, a kako je sam predsjednik DVD-a Kaštela, Jakša Šćepanović kazao – kad god ga pozovete, Marin je tu. I takve vatrogasce cijenimo i podržavamo.

O njihovom radu i razlozima zbog čega su izabrani za najbolje vatrogasce, na svečanom prijemu u Gradskoj vijećnici govorio je Tomislav Vidić, Predsjednik Vatrogasne zajednice grada Kaštela. Naglasio je da se Kaštela mogu ponositi svojim vatrogascima, posebice jer se radi o dobrovoljnima! Zahvalio se i gradonačelniku Denisu Ivanoviću na izvrsnoj suradnji kao i povećanju plaća u protekloj godini.

Gradonačelnikovim čestitkama i zahvalama pridružile su se njegova zamjenica Jadranka Matok-Bosančić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i zajedničke poslove Antonia Kljaić.

Nagrađenim vatrogascima pripale su statue Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.