Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Održan sastanak o poboljšanju autobusnih i željezničkih linija

Na inicijativu gradonačelnika Denisa Ivanovića u gradskoj upravi održan je radni sastanak na temu unaprjeđenja prijevoza putnika željeznicom i autobusima kako bi se što bolje ujedinila ta dva oblika prijevoza putnika od Splita do Trogira i smanjile gužve na prometnicama. Sastanku su nazočili gradonačelnik sa zamjenikom Grgicom Benutićem, gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, predstavnik Grada Trogira pročelnik Frane Žižak, predstavnici HŽ-a na čelu s predsjednikom Uprave Željkom Ukićem, direktor Prometa Split Miroslav Delić te predstavnici Splitsko – dalmatinske županije.

- S obzirom da je uvedena nova linija od Trogira do željezničke postaje u Kaštel Starom, sugerirali smo izmjenu voznog reda odnosno uvođenje dodatne linije u jutarnjim satima oko 7:10 te u poslijepodnevnim satima oko 14 ili 15 sati. Željeznička linija koja krene 6:52 je svako jutro puna i predložili smo uvođenje još jedne u jutarnjim satima i jedne u poslijepodnevnim kad se učenici vraćaju iz škole, a građani s posla. Stara autobusna linija broj 2 koja je polazila iz Strabežnika u Kaštel Sućurcu također bi se trebala ponovno uvesti u jutarnjim terminima. Zatražili smo i otvaranje željezničke stanice kod suda koja bi trebala biti uvedena početkom 2021.godine – kazao je gradonačelnik Ivanović napominjući kako je postignut dogovor da učenici i studenti mogu koristiti iste pokazne karte za vlak i autobus.

- Integriranom linijom građani mogu izbjeći svakodnevne gužve, a vožnja ovom linijom od Trogira do Splita traje nešto više od 50 minuta. Na zahtjev građana Kaštela, autobusna linija od Trogira do Raduna, od ponedjeljka vozi izmijenjenom trasom, tako da umjesto Škabrnjskom ulicom i cestom D8, vozi starom cestom do Kaštel Starog, odakle ide prema Radunu, što je stvorilo mogućnost da ovu liniju koristi još više građana – istaknuo je direktor Prometa Split Miroslav Delić.  

- Imamo samo 24 nova vlaka i zasad imamo dovoljno linija, ali radimo na nabavi novih vlakova koji će se financirati iz EU fondova. Također, četiri nova dizel motorna vlaka trebaju početi s prometovanjem kraja ove godine tako da bi barem jedan takav vlak za vrijeme ljeta trebao prometovati ovim područjem – naveo je predsjednik Uprave Putničkog prijevoza Željko Ukić