Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Održan projekt „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje II.“

Gradsko društvo Crvenog križa Kaštela je zajedno s ostalim društvima iz preko 20 hrvatskih županija  završio projekt „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje II“ zahvaljujući kojemu su brojne obitelji Kaštela i Općina Prgomet, Lećevica i Primorski Dolac primale pomoć u obliku paketa prehrambenih i higijenskih potrepština te školskog pribora.

Projekt Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje II odobren je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te je financiran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FAED). Projekt se provodio na području Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske, Ličko-senjske, Zadarske i Istarske županije. Krajnji korisnici projekta bili su najsiromašniji sugrađani, u prvom redu korisnici zajamčene minimalne naknade  i ostali s niskim prihodima,  prema utvrđenim kriterijima. 

Osim navedenih aktivnosti podjele paketa hrane, higijene i školskog pribora u sklopu projekta su se provodile i popratne mjere podjele socijalnih kuharica, upoznavanje socijalnih prava kao i mjere upravljanja kućnim budžetom. Cilj i svrha projekta je bio smanjiti socijalnu isključenost siromašnih osoba odnosno osoba u riziku od siromaštva.