Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Održan prijem za Luku Žuljevića i Antu Buzova koji su ostvarili veliki sportski uspjeh u Portugalu

U Albufeiri u Portugalu od 16. do 25. studenog održano je Svjetsko prvenstvo u kickboxingu na kojem je sudjelovalo 77 zemalja svijeta i 1752 natjecatelja, a dva su Kaštelanina, ujedno članovi KBK Uni Rent iz Kaštela, osvojila medalje.

Tim povodom predstavnici Grada Kaštela danas su  upriličili prijem za zlatnog Luku Žuljevića, Kaštelanina koji je u finalu kategorije do 91 kilograma - svjetskog prvenstva kickboxinga u Portugalu, bio bolji od kickboksača iz Azerbajdžana te za Antu Buzova, također Kaštelanina, koji je u finalu kategorije do 71 kilograma izgubio protiv kickboksača iz Ukrajine te time osvojio drugo mjesto. 

Luku i Antu te njihovog trenera Miljenka Šarca i trenericu Ivanu Tadić svečano su dočekali gradonačelnik Kaštela Denis Ivanović, zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok-Bosančić i Antonia Kljaić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i zajedničke poslove koji su im za postignuti uspjeh uručili prigodne poklone.

Gradonačelnik Denis Ivanović čestitao je Luki i Anti te njihovim trenerima, a potom ih je saslušao o tijeku priprema za natjecanje kao i samom natjecanju, a zatim su razgovarali o potrebama kluba.

- Na području Kaštela, Bogu hvala, u svim vrstama sportova imamo državne, europske i svjetske prvake. Uistinu možemo biti ponosni na količinu medalja , posebice zlatnih. Od srca vam čestitam i zahvaljujem što se vašim postignutim rezultatima ime KAŠTELA čuju po cijelom svijetu, kazao je gradonačelnik Denis Ivanović te dodao kako će Grad u sljedećoj godini financijski pomoći u sanaciji krovišta kluba kako bi imali bolje uvjete za rad istog.

Kako je kazao trener Miljenko Šarac, Luka je dominantno odigrao tri meča – tri pobjede te time osvojio zlato dok je Ante imao četiri meča, tri je dobio, a finale „tijesno” izgubio te time osvojio srebro.

 - U ovom kontinuitetu već zadnjih deset godina ostvarujemo odlične svjetske i europske rezultate. Rad, red i rezultat neće izostati, kazao je Šarac te je riječ prepustio Luki Žuljeviću.

- Zbog brojnih obaveza nisam u mogućnosti, kao prije, trenirati desetak puta tjedno, ali cijeli trening i rad su se, u konačnici, isplatili. Rezultatom ne mogu biti zadovoljniji – nisam mogao bolje, kazao nam je Luka, te priznao kako se osjeća prilikom ulaska u ring.

Redovno si postavim pitanje “Šta meni ovo triba?”, kazao je Luka misleći na preveliku količinu stresa zbog velikog broja borbi u malo vremena kao i na velika odricanja potrebnih da bi on, i svi drugi natjecatelji, ostvarili željene rezultate.

S tim se složio i Ante Buzov te kazao kako je zadovoljan osvojenim svjetskim srebrom.

Unatoč brojnim obvezama koje imaju, uz podršku svojih obitelji i  trenera, ozbiljno pristupaju natjecateljskom dijelu sporta i samom treningu.

Kako je kazao gradonačelnik Ivanović, čestitke treneru Šarcu za sve što godinama radi za klub i članove od kojih stvara uzore i plemenite momke.

Čestitkama su se pridružile zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok-Bosančić i Antonia Kljaić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i zajedničke poslove te su im zaželjele puno uspjeha u daljnjem radu.

Photo: Đurđica Čavka