Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Održan informativni dan EU fondova

Povodom dana Europe, 9. svibnja, Grad Kaštela održao je informativni dan EU fondova u Đardinu u Kaštel Starome.

Događaj je organiziran u sklopu Interreg projekta ADRIPROMTOUR.

Željelo se građane upoznati s projektima sufinanciranima od strane Europske unije koji se provode ili su se provodili na području Grada.

Što se pak tiče budućih projekata, Grad Kaštela je do današnjeg datuma prijavio osam projekata, ukupne vrijednosti 2.113.000 eura.

- Projekti financirani europskim sredstvima u koja je najviše uloženo do sada su vila Nika, Dudanov park te program Zaželi koji će se nastaviti po drugi put. Također, potpisani su ugovori i sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje za nadogradnju vrtića Trešnjica i Višnjica u vrijednosti od šest milijuna kuna koji kreću u realizaciju – kazala je Vučica.

Planira se u  drugoj polovici godine prijaviti još najmanje pet projekata za koje se ima izrađena građevinska dokumentacija i pripremljena baza te dogovorena partnerska organizacija.

Građanima su na raspolaganju bili pročelnica Upravnog odjela za gospodarski razvoj i fondove Europske unije Marija Vučica, djelatnici Odsjeka za fondove Europske unije zajedno s Voditeljicom Marijanom Mišerdom Bajić, te djelatnice Razvojne agencije Grada Kaštela.

Zahvaljujemo građanima na dolasku.