Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Odlikašica Mihaela Brčić sudjelovala na prijemu u Gradskoj upravi

U Gradskoj upravi u Kaštel Sućurcu upriličen je prijem za darovitu učenicu Mihaelu Brčić iz Osnovne škole kneza Trpimira koja je svih osam razreda završila sa prosjekom 5.00, a može se pohvaliti i osvojenim prvim mjestom na županijskom natjecanju iz fizike. Mihaela je stigla u pratnji ravnatelja Marina Radunića, a dočekali su ih gradonačelnik Denis Ivanović i dogradonačelnica Jadranka Matok-Bosančić.

Mihaela je kroz razgovor kazala kako nastavak školovanja planira u splitskoj Prirodoslovno-matematičkoj gimnaziji (MIOC), a što se studija tiče vrijeme će pokazati u kojem smjeru će ići, ali za sada joj je primamljiva fizika ili arhitektura.  Uz svoju mentoricu Željku Kasalo nakon osvojenog prvog mjesta na županijskom natjecanju iz fizike, na državnom je u konkurenciji 196 ekipa zauzela osmo mjesto, a peto mjesto je osvojila na natjecanju „Atom lige“, uz to članica je tima za darovite iz fizike.

Ravnatelj Radunić pohvalio ju je zbog njenog predanog rada, ali i osobnosti te istaknuo kako se ponekad zbog određenih problema manje govori o uspješnim i vrijednim učenicima, a upravo bi na njih trebalo skrenuti više pažnje.

Gradonačelnik i zamjenica čestitali su Mihaeli, njenim roditeljima, mentorici i školi na dosadašnjem uspjehu te su joj izrazili sreću u nastavku školovanja, naglasivši kako je pred njom sigurno svjetla budućnost, a dodali su kako je uz česte prijeme uspješnih sportaša, čast u gradu imati i darovite učenike koji svojim postignućima također promiču Kaštela. Kao nagradu i poticaj za daljnje uspjehe Mihaeli je uručen poklon vaučer.