Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

ODBOJKAŠKI KLUB INVALIDA TRAŽI I NUDI POMOĆ

odbojkaTajnik kluba sjedeće odbojke, Dragan Maretić, i trenerica Marina Maleš, razgovarali su s gradonačelnikom Josipom Berketom o radu i planovima toga jedinog momčadskog kluba za osobe s invaliditetom na području Splitsko-dalmatinske županije.Članovi Kluba su s područja gotovo cijele županije, pa tako i iz Kaštela, a najveći im je problem prijevoz na treninge i službene utakmice.

Inače, Odbojkaški klub invalida Split djeluje od listopada 2006. godine, a broji ukupno 57 članova razne kategorije tjelesnog oštećenja sasatavljene od mlađe populacije invalidnih osoba proizišlih iz Domovinskog rata. Klub se natjeće u 1. hrvatskoj ligi s 12 klubova i član je Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

„Cilj Kluba je uključiti u sjedeću odbojku što više invalida Domovinskog rata i drugih kategorija invalida s naglaskom na mladež s posebnim potrebama, te stvoriti realnu sliku u javnosti da se sportom i rekreacijom , kao vidom rehabilitacije i resocijalizacije, uz redovno vježbanje, dolazi do pozitivnih zdravstvenih učinaka, te na taj način želimo zainteresirati sve osobe s posebnim potrebama da se uključe u ovaj sport“, kazao je Maretić, dodajući kako su u ljeto prošle godine u Kninu osvojili 1. mjesto na turniru organiziranom u povodu Oluje, krajem godine ušli su u finale 3. Hrvatskog kupa u sjedećoj odbojci, a u siječnju ove godine plasirali su se u doigravanje lige za prvaka države.

Gradonačelnik Berket pozdravio je aktivnosti Kluba, a posebno najavu da se takav klub osnuje i u Kaštelima, pri čemu su predsjednik Maretić i trenerica Maleš, ponudili stručnu pomoć.