Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

OBITELJSKO SAVJETOVALIŠTE I U KAŠTELIMA

povjerenstvoPovjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Kaštela održalo je prvu sjednicu na kojoj je usvojen program rada za ovu i slijedeću godinu, te je dogovoren slijedeći sastanak već za početak svibnja.

 

Na prijedlog predsjednice Povjerenstva, Gorane Kelam, važan dio programa rada zauzet će i osnivanje obiteljskog savjetovališta, za što će Grad osigurati prostor, a podržat će i angažman stručnih osoba, od kojih bi se većina trebala volonterski aktivirati.

Prva aktivnost Povjerenstva bit će obilježavanje međunarodnog Dana obitelji, 15. svibnja, a inače je u programi rada prihvaćen i kalendar obilježavanja značajnih datuma kao što su međunarodni Dan borbe protiv nasilja nad ženama ili Dana ljudskih prava.

Povjerenstov je u svom programu rada zacrtalo i obrazovanje svojih članova, organiziranje predavanja o raznim temema vezanim uz ravnopravnost spolova kao i obrazovanje žena iz lokalne zajednice.

Uz pretežno žensko članstvo (G.Kelam, Anka Dubravčić, Višnja Špika, Keti Lučin i Mia Boljat), Povjersntvo za ravnopravnost spolova ima i dva muška člana: dr.Mijo Biočić i dipl.ing.Tihomir Brzović.

povjerenstvo_1

povjerenstvo_2