Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Obilježen Dan neovisnosti RH

Uoči Dana neovisnosti, koji se u Hrvatskoj slavi 8. listopada, kaštelanski čelnici, predstavnici nekoliko udruga, političari i drugi, u ponedjeljak su se prisjetili svih onih koji su svoj život dali za neovisnu Domovinu.

Izaslanstvo Grada Kaštela i Gradskog vijeća, predvođeni gradonačelnikom Denisom Ivanovićem te predsjednikom Ivanom Udovičićem, predstavnici Udruge roditelja poginulih branitelja, Hvidre, Koordinacije braniteljskih udruga, Udruge hrvatskih ratnih veterana, dragovoljačko - braniteljske udruge Stina pradidova, kao i drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata te članovi udruge antifašista Hrvatske, pojedini članovi političkih stranaka i svi ostali, ovom su prilikom položili cvijeće i upalili svijeće pred spomenikom prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu u Kaštel Lukšiću te podno centralnog križa u spomen obilježju braniteljima Kaštela i Kaštelanske zagore na Malačkoj.

Na taj način zahvalili su im simbolično za njihovu žrtvu i cilj o stvaranju neovisne države, a za sve duše poginulih i umrlih branitelja, kao i svih drugih koji su doprinijeli slobodi i neovisnosti, upućene su riječi molitve svakog od sudionika ovog prisjećanja.

Tekst: PGK