Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Obavijest o projektu Wifi4Eu – promicanje internetske povezivosti u lokalnim zajednicama

Grad Kaštela od prošle godine angažiran je na provedbi projekta Wi-Fi for EU koji je sufinanciran sredstvima Eurpske unije. Projektom se omogućava pristup  besplatnom  Wi-Fi-u za građane i posjetitelje u javnim prostorima diljem Europe, kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstvene ustanove i muzeji.

Izgradnja WiFi infrastrukture (što uključuje i troškove opreme) sufinancirana je u stopostotnom iznosu te obvezuje korisnike potpore na osiguravanje internetske povezivosti Wi-Fi mreže te plaćanje troškova održavanja dobivene opreme u trajanju od 3 godine (za oba uvjeta).

Gradu Kaštela izdana je potpora u obliku vaučera vrijednosti 15.000 EUR. 

U sklopu projekta na području Grada  Kaštela postavljeno je 6 pristupnih točaka  (access pointa) na javnim površinama duž obale - Kaštel Sućurac, Kaštel Gomilica, Kaštel Kambelovac, Kaštel Lukšić i Kaštel Stari kojima će se omogućiti besplatan pristup Wi Fi uslugama svim građanima i posjetiteljima Kaštela. Cilj projekta je omogučiti povezanost i infromiranost korisnika javnih prostora. U sklopu projekta postavljeni su komunikacijski moduli  male snage i ograničenog  dometa signala koji još nisu počeli sa radom, a čim se omogući njihovo funkcioniranje građani će biti obaviješteni o tome.