Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Obavijest o izdavanju e – propusnica

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj kojom je omogućeno građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav).

Sustav e-propusnice dostupan je na adresi https://epropusnice.gov.hr

 

Stožer civilne zaštite Grada Kaštela obavještava građane da od 3. travnja 2020. građani koji nemaju mogućnost ulaza na aplikaciju e-propusnice, zahtjev za izdavanje propusnice mogu poslati na e-mail: czpropusnice@kastela.hr

Novi sustav izdavanja propusnica povezan je na  MUP RH, te se građani upozoravaju da se javljaju samo sa strogo opravdanim zahtjevima za napuštanje mjesta prebivališta.

Svi zahtjevi za propusnicama moraju biti potpuno i točno ispunjeni jer se nepotpuni zahtjevi neće razmatrati.

 Obrazac zahtjeva nalazi se u priloženom dokumentu.

 

Zahtjevi zaprimljeni radnim danom od 8 do 13 sati bit će obrađeni u tom istom danu. Zahtjevi zaprimljeni subotom od 9 do 12 sati bit će obrađeni također u istom danu, dok se oni zahtjevi koji su zaprimljeni nedjeljom od 9 do 12 sati obrađuju samo ako hitni.

 

Napomena: Svi građani koji imaju stare propusnice, moraju zatražit nove jer stare vrijede do 5. travnja! Zahtjevi za propusnicama više se ne šalju na e- mail adresu Stožera civilne zaštite civilnazastita@kastela.hr, već je u funkciji e – mail czpropusnice@kastela.hr ili telefon 021/ 205-205.