Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Nove investicije: u tijeku izgradnja dječjih igrališta u Kambelovcu i Sućurcu, uređene ulice i nogostupi u Gomilici, Kambelovcu i Lukšiću

Grad Kaštela nastavlja s izgradnjom novih dječjih igrališta i uređenjem ulica. Riječ je o investicijama koje podižu standard i kvalitetu života građana, a posebno djece i obitelji. Tako je proteklih dana započela izgradnja novog dječjeg igrališta poviše magistrale u Kaštel Kambelovcu, a radove je obišao gradonačelnik Denis Ivanović.

– Najprije smo uredili dječje igralište pred Crkvom Kraljice mučenika u Radunu, zatim jedno poviše magistrale u Kaštel Gomilici, Rudinama, Kaštel Sućurcu na Sokolani i sad istovremeno radimo dva igrališta iznad magistrale – jedno ovdje u Kaštel Kambelovcu, a drugo u Kaštel Sućurcu. Igralište u Kaštel Kambelovcu bit će gotovo za mjesec dana, dok će  u Kaštel Sućurcu biti dovršeno za dva tjedna. Nastavljamo i dalje stvarati sadržaj za najmlađe, posebno u dijelu gdje ima mnogo obitelji s djecom – istaknuo je gradonačelnik Ivanović.

Vrijednost radova na izgradnji dječjeg igrališta u Kaštel Kambelovcu iznosi 200 000 kn, dok će se za igralište u Kaštel Sućurcu izdvojiti 250 000 kn.

Na području grada Kaštela proteklih je dana završeno uređenje nekoliko ulica i nogostupa od Kaštel Gomilice do Kaštel Lukšića.

U Kaštel Gomilici s južne strane Ceste dr. Franje Tuđmana izgrađen je nogostup dužine 28 metara.Vrijednost investicije je 85.000 kuna.

Zbog sigurnije komunikacije pješaka i vozila nastavit će se izgradnja nogostupa od ulice Kupališni prilaz prema marini u Kaštel Gomilici, te nogostupi u Kaštel Kambelovcu. Za navedene nogostupe naručena je  projektna dokumentacija.

Ulica Vežarovice u Kaštel Lukšiću u dužini od 430 metara također je dobila novi izgled.
Vrijednost investicije je 200.000 kuna.

Zapadni odvojak Ulice Težački put u Kaštel Kambelovcu u dužini od 70 m dobio je novi sloj asfalta, a vrijednost investicije je 25.000 kn

Asfaltiran je sjeverni ogranak Ceste dr. Franje Tuđmana do spoja s ulicom Težački put u Kaštel Kambelovcu u dužini 150 m, a ujedno je ugrađena oborinska odvodnja. Vrijednost radova iznosi 195.000 kn