Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

NOVA OBAVIJEST, privremena trasa prometovanja autobusnih linija br. 2, 37, 38 i 91 zbog rekonstrukcije državne ceste oznake DC409 u Kaštel Štafiliću, dionica Bilinski put – Zračna luka

Zbog promjene situacije na terenu, način prometovanja linija kako je navedeno u prethodnoj obavijesti stupa na snagu odmah, ali bez prometovanja kombi vozila planiranog da povezuje stajališta Koludrovac i Resnik sa stajalištem Nehaj.

Kombi vozilo prometovat će od ponedjeljka 23.01.2023. g. kako je i navedeno u prethodnoj obavijesti.

PRETHODNA OBAVIJEST:

Radi izvođenja radova na kolniku državne ceste DC 409 u Kaštel Štafiliću, na dionici od Bilinskog puta do Zračne luke, od ponedjeljka, 23.01.2023.g. do završetka radova doći će do izmjene trase prometovanja autobusnih linija br.2, 37, 38 i 91 na sljedeći način:

  • linija br. 2 iz smjera Splita iz Ulice Ivana Pavla II u Kaštel Štafiliću (DC8, magistrala) ne prometuje preko nadvožnjaka u Ulicu dr. Franje Tuđmana prema Zračnoj luci, već nastavlja ravno i preko Ulice kneza Trpimira i rotora Pantan prometuje do Zračne luke. Iz smjera Zračne luke prema Splitu prometuje istim prometnicama u obrnutom smjeru. 
  • linija br. 37 iz smjera Splita iz Ulice dr. Franje Tuđmana u Kaštel Štafiliću skreće desno u Škabrnjsku ulicu i preko nadvožnjaka u Ulicu Ivana Pavla II (DC8, magistrala), te Ulicom kneza Trpimira i rotora Pantan prometuje prema Zračnoj luci gdje se okreće na rotoru te svojom uobičajenom trasom prometuje prema Trogiru. Iz smjera Trogira prometuje uobičajenom trasom do Zračne luke gdje se okreće na rotoru, te se ponovno preko rotora Pantan vraća na Ulicu Ivana Pavla II (DC8, magistrala) prema Splitu, zatim preko Škabrnjske ulice  prometuje do Ulice dr. Franje Tuđmana, odakle nastavlja svojom uobičajenom trasom do Splita.
  • linija br.38 iz smjera Splita iz Ulice dr. Franje Tuđmana u Kaštel Štafiliću skreće desno u Škabrnjsku ulicu i preko nadvožnjaka u Ulicu Ivana Pavla II (DC8, magistrala) te Ulicom kneza Trpimira i rotora Pantan prometuje do Zračne luke. Iz smjera Zračne luke prema Splitu prometuje istim prometnicama u obrnutom smjeru.
  • linija br.91 iz smjera Kaštel Starog iz Ulice dr. Franje Tuđmana u Kaštel Štafiliću  skreće desno u Škabrnjsku ulicu i preko nadvožnjaka u Ulicu Ivana Pavla II (DC8, magistrala), zatim na Trogirskoj cesti skreće desno prema Planom i nastavlja svojom uobičajenom trasom. Iz smjera Divojevića prometuje istim prometnicama u obrnutom smjeru.

Putnici koji koriste autobusna stajališta Koludrovac i Resnik, a dolaze iz smjera Splita za izlaz koriste autobusno stajalište "Kaštel Štafilić Nehaj 1" i čekaju polazak kombi vozila sa istoimenog stajališta (kojemu je to ujedno i početno stajalište), na relaciji Nehaj – Zračna luka, a istome će biti omogućen prolazak kroz zonu radova.

Za putnike koji koriste autobusna stajališta Koludrovac i Resnik, a dolaze iz smjera Trogira, za izlaz koriste autobusno stajalište u Zračnoj luci i čekaju na polazak kombi vozila na relaciji Zračna luka – Nehaj kojemu će biti omogućen prolazak kroz zonu radova.

Na privremenim trasama prometovanja autobusnih linija korist će se sva usputna autobusna stajališta.