Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Nova autobusna stajališta na Cesti pape Ivana Pavla II.

Zbog potreba građana koji žive u sjevernom dijelu Kaštela, prije godinu i pol dana splitski Promet u suradnji s Gradom Kaštela uveo je novu autobusnu liniju broj 2, koja vozi od Zračne luke u Resniku Cestom Ivana Pavla II, odnosno magistralom, do Splita i obratno, a potrebe građana sada su uvjetovale i uređenje novih autobusnih stajališta.

Pokretanjem linije u funkciji je bilo nekoliko autobusnih stajališta na magistrali, a od nedavno, Grad Kaštela uredio je još četiri dodatna stajališta na dvije lokacije, na vrhu Škabrnjske ulice u Kaštel Novom te uz raskrižje magistrale i Ulice sv. Lovre u Kaštel Lukšiću, na južnoj i sjevernoj strani lokacije.

- Nova autobusna stajališta na magistrali kroz Kaštela napravljena su u skladu s odobrenjem Ministarstva prometa. Odobrenje smo dobili za još nekoliko autobusnih stajališta, no njihova realizacija na red će doči ako praksa pokaže da su neophodna u prometnoj komunikaciji građana, kako se grad bude razvijao – kazao je zamjenik gradonačelnika Grgica Benutić.

Nova autobusna stajališta, kako za putnike tako i vozače autobusa, označena su odgovarajućim tablama i oznakama.

tekst: PGK