Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Noć knjige u Gradskoj knjižnici Kaštela

NOĆ KNJIGE U GKK

Kao uvod u Noć knjige 2022. Gradska knjižnica Kaštela organizira za svu djecu, roditelje, bake i djedove sjajnu kazališnu predstavu Basne za nas danas Kazališta Prijatelj u četvrtak 21. 4. u 11.00 u Kino dvorani „Sv. Juraj“ u Kaštel Sućurcu. Predstava Basne za nas danas donosi pet priča inspiriranih Ezopovim i La Fontaineovim basnama. Ulaz je slobodan. 

Sveti Jure u stihovima kaštelanskih pjesnika i izložba radova učenika OŠ kneza Mislava na temu Sv. Juraj, zaštitnik Sućurca, program je koji će se održati u odjelu GKK u Kaštel Sućurcu 22. travnja uoči blagdana sv. Jurja, dok će istog dana u Dječjem odjelu GKK u Kaštel Starom u petak 22. travnja u 17.30 biti premijerno predstavljena slikovnica o šahu autorice Darije Budiša i ilustratorice Luce Cetinić Magia ludo /Magična igra, odjelu GKK u Kaštel Lukšiću. Istog dana s početkom u 11.00 sati bit će održan i Književni susret s Irenom Grubišić-Čabo uz čitanje poezije i izložbu fotografija.

Premijerno predstavljanje knjige poezije Zvjezdane Čagalj U IME ZA IME održat će se u sklopu Noći knjige u petak 22. travnja u 19.00 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću. Najnoviju knjigu svestrane umjetnice Zvjezdane Čagalj predstavit će akademik i književnik Luko Paljetak kojemu će se pridružiti Silvana Stanić - glumica HNK Split, Marijan Grbavac – glumac dramske udruge Proložac i Jakov Košćina - akademski operni pjevač i glazbenik te ravnateljica GKK Renata Dobrić. Knjiga je tiskana uz financijsku potporu Grada Kaštela.

Višestruko nagrađivana kazališna predstava Veronikin rubac redatelja Marijana Grbavca u izvedbi Dramske udruge Proložac održat će se u nedjelju 24. travnja u 19.30 sati u Kino dvorani „Sv. Juraj“ u Kaštel Sućurcu u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela u sklopu programa Noć knjige 2022. Ulaz je besplatan.

Knjiga kao prostor slobode naslov je književne večeri s književnikom Ivanom Pletikosom, pravnikom i književnikom iz Pule koju Gradska knjižnica Kaštela organizira u ponedjeljak 25. 4. 2022. u 19.30 sati u Nadbiskupskom kaštelu (Biskupova palača, MGK, Gospojska štrada 1) u Kaštel Sućurcu u sklopu ovogodišnje Noći knjige. Pozvani smo u Noći knjige istražiti pojam slobode u čitavoj lepezi njezinih mogućih značenja i manifestacija (pravo na slobodu samoodređenja, mišljenja, izražavanja, kretanja i u konačnici življenja na način koji odabiremo), i pokazati kako nam knjige pomažu proširiti granice našeg unutarnjeg i vanjskog svijeta, odnosno kako šire prostor slobode u nama.

Kako bismo odgovorili na ova pitanja pomoći će nam gosp. Ivan Pletikos, književnik i pravnik iz Pule, autor knjiga Catastropola i Pula na Pola s kojim će razgovarati Renata Dobrić, ravnateljica GKK.

O knjizi kao prostoru slobode bit će riječi na tribini koju GKK organizira u suradnji s učenicima Srednje škole Braća Radić u ponedjeljak 25. travnja od 11.00 do 12.00 sati u odjelu GKK u Kaštel Novome, a u istom odjelu će u petak 22. travnja u 18.30 biti održana i publicistička tribina pod naslovom Digitalna demencija

Ostatak programa koji će biti održani u odjelima GKK u Sućurcu, Gomilici, Kambelovcu, Lukšiću, Starome i Novome su u dokumentu u privitku