Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Noć knjige u Gradskoj knjižnici Kaštela

Noć knjige u Gradskoj knjižnici Kaštela održat će se u petak 23. travnja u virtualnom obliku na mrežnoj stranici GKK i na Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela. Pripremljeni su brojni programi za djecu i za odrasle, pa će tako djeca moći pogledati kratku predstavu Sretna vam Noć knjige i poslušati bajke I. B. Mažuranić u izvedbi Kazališta Prijatelj. 

Andrijana Vicković pripovijedat će bajku H. C. Andersena "Svinjar", književnik Mirko Ćurić predstavit će svoju bajku "Povratak Šume Striborove", a KDK Škatula će odigrati predstavu "Mjesečeve priče". 

Knjižničari će predstaviti brojne knjige za djecu i pripovijedati "ljekovite priče za dječju dušu", predstavit ćemo brojne ljekovite knjige za odrasle, a saznat ćete i brojne zanimljivosti o Juditi Marka Marulića te će preporučiti brojne knjige i glazbu za dobar osjećaj.

Pripremili su i virtualne izložbe najboljih radova pristiglih na natječaj "Kaštelanske štorije" te dječjih likovnih radova nastalih povodom blagdana sv. Jurja. 

Proglasiti će i pobjednika u natječaju "Najdraža slikovnica/knjiga/najdraži lik" te pogledati najbolje kratke filmove pristigle na natječaj "Kaštelanske štorije". 

U emisiji/podcastu "Zdravi i veseli bili", koju će svi moći pogledati na YouTube kanalu predstavit će zbornik "Pinka smija - najbolje humoristične priče na čakavštini", a zatim ćete moći poslušati i pogledati emisiju "Matoševi stihovi kao lijek za dušu". O ljekovitim knjigama i čitanju govorit će i novinari, a pred sam kraj Noći knjige moći ćete pogledati i emisiju "Malo nan za sriću triba - puno libri i puno smija" u kojoj je razgovor s glumcem Marijanom Grbavcem o knjigama, čitanju, kazalištu...

Vidimo se u Noći knjige 23. travnja na službenoj Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela, na www.gkk.hr te na YouTube kanalu GKK.

Program Noći knjige u GKK je u privitku.