Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Nešto manje od 8 milijuna kuna utrošeno u uređenje i asfaltiranje ulica na području Kaštela

Na području Kaštela bez zastoja odvijaju se započeti građevinski radovi tako da je u ovoj godini utrošeno nešto manje od 8 milijuna kuna za uređenje i asfaltiranje ulica. Od toga je pri samom kraju uređenje Zagorskog puta ispod željezničke pruge u Radunu što obuhvaća proširenje prometnice i nogostup za pješake dužine 60 metara. Na taj način prometnica će biti sigurnija za pješake, a osim toga, cesta je proširena za 40 centimetara, a potom i asfaltirana. Uklonjen je i zapadni betonski zid te je izgrađeno 80 metara rubnjaka uključujući i riješenu oborinsku odvodnju.

U sklopu navedenih radova, na mjestu gdje su se prije nalazili kontejneri, izgrađen je parking prostor za 10 do 15 automobila koji je potom asfaltiran, a ujedno su uklonjeni i kontejneri u velikom zavoju.

- Na mjestu ispod pruge gdje su građani nekada odlagali otpad uredili smo parking, a planira se urediti još jedan obližnji parking prostor ispod groblja gdje je nelegalni deponij. U uređenje ulice utrošeno je 55 tisuća kuna, dok je vrijednost parkinga 25 tisuća kuna – istaknula je pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, imovinsko – pravne poslove i zaštitu okoliša Grada Kaštela Marija Pelivan navodeći da se trenutno uređuju samo one ulice kojima su prošli kanalizacijski kolektori.

- Kako je i predviđeno u planu za ovu godinu, za održavanje nerazvrstanih cesta u proračunu Grada Kaštela, do ovoga trenutka, utrošeno je nešto manje od 8 milijuna kuna. To je samo dio onoga što se ulaže u komunalnu infrastrukturu, a prema najavama iz Vodovoda i kanalizacije, uskoro kreću radovi na vodoopskrbi i kanalizaciji južno od državne ceste D8 do mora i to za ona kućanstva koja nemaju riješene ove egzistencijalne uvjete – poručuje gradonačelnik Denis Ivanović.

Proteklih mjeseci asfaltirano je i uređeno još nekoliko ulica među kojima su ulice Crnoči I, II, III i VII u Kaštel Novom što ukupno iznosi nešto manje od 2 tisuće metara kvadratnih i više od 230 tisuća kuna proračunskih sredstava Grada Kaštela. Nadalje, asfaltirane su ulice Put Rakovića u Kaštel Kambelovcu površine 390 metara kvadratnih vrijednosti 50 tisuća kuna uz prethodnu ugradnju oborinske odvodnje svedene u potok, Put Selišća u Kaštel Kambelovcu površine 460 metara kvadratnih vrijednosti 60 tisuća kuna, Put Podvornica u Kaštel Kambelovcu površine 410 metara kvadratnih i vrijednosti 53 tisuće kuna. Uređena je Ulica Vlade Šimere u Kaštel Štafiliću površine 180 metara kvadratnih vrijednosti 24 tisuće kuna te ulica Put Žabic u Rudinama površine 610 metara kvadratnih u iznosu od 78 tisuća kuna.

Ulice Podlukovo i Mila Gora u Kaštel Gomilici sanirane su i presvučene novim slojem asfalta što obuhvaća ukupno 2800 metara kvadratnih za što je izdvojeno 250 tisuća kuna. Asfaltirane su i uređene ulice Prilaz blatu, Put ograde i Put Gorice u Kaštel Sućurcu ukupnih 2 240 metara kvadratnih i vrijednosti 278 tisuća kuna.  Cesta dr. Franje Tuđmana na raskrižju kod Lidla u Kaštel Sućurcu sanirana je i presvučena novim slojem asfalta površine preko 1000 metara kvadratnih i vrijednosti 110 tisuća kuna, dok je isti iznos za isti broj kvadrata utrošen nekoliko metara dalje na uređenje ceste između Kaštel Gomilice i Kaštel Sućurca. Ovo su samo neke od uređenih ulica u ovoj godini na području grada Kaštela.