Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

NASTAVLJA SE UREĐENJE ULICE DR.JOSIPA OMAŠIĆA

KAMEN_POPLOCAVANJENakon što su radnici popločali nekoliko oglednih četvornih metara Ulice dr. Josipa Omašića, odlučeno je da se radovi nastave i postave kamene ploče po cijeloj dužini Ulice.„Odabir kamena i način postavljanja napravljen je prema prijedlogu i projektu Konzervatorskog odjela, na čelu s dr. Radoslavom Bužančićem. Logično je da građani imaju pravo reći što misle i to ne treba zanemariti. Međutim, sada kada vidim ovaj ogledni, popločani dio, vjerujem kako će na kraju izgledati sasvim lijepo, primjerneo ulici koja izlazi na trg s Dvorcem Vitturijem“, kazao je gradonačelnik Josip Berket, nakon što je, u četvrtak, 1.travnja, sa zamjenikom Marinkom Kovačevim, obišao popločani dio Ulice dr.Josipa Omašića.

Da podsjetimo kako su se, nezadovoljni bojom, oblikom i kvalitetom benkovačkog kamena predviđenog za popločavanje Ulice dr. Josipa Omašića, u Kaštel Lukšiću, građani okupili u utorak, 30. ožujka, kako bi spriječili postavljanje kamenih ploča.

„Riječ je o pristupnom putu prema Dvorcu Vitturi, pa smo imali ideju da se ulica poploča kamenim pločama što sličnijim tom vremenu. No, odlučeno je da se prethodneo postavi nekoliko kvadrata kako bismo imali jedan mali pokus i nakon tog ćemo donijeti konačnu odluku“, kazao je dr. Radoslav Bužančić, pročelnik Konzervatroskog odjela u Trogiru, koji je na kraju ipak zadovoljan što će se radovi nastaviti.

 

KAMEN_POPLOCAVANJE_2