Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Ministarstvo turizma izdvojilo 600 000 kn za uređenje plaže Glavica

Ministarstvo turizma izdvojilo 600 000 kn za uređenje plaže Glavica

Nakon 190 000 kn dobivenih sredstava Splitsko dalmatinske županije za izradu projektne dokumentacije izgradnje i opremanja plaže Glavice u Kaštel Lukšiću, projekt će se sufinancirati i sredstvima Ministarstva turizma.

Ukupna vrijednost investicije je 4.600,000. 00 kn od čega Ministarstvo turizma sufinancira  600.000,00 kn  u sklopu programa Razvoj javne turističke infrastrukture u 2017. godini. Plaža Glavice je Regionalnim programom  uređenja i upravljanja morskim plažama na području Splitsko dalmatinske županije 2015. godine klasificirana kao Plaža Kulture i čini jednu od 20 kaštelanskih plaža koje su obuhvaćene tim programom.

Uređenjem plažne površine ostvarit će se infrastrukturni preduvjeti za poboljšanje turističke ponude. Također, tematizacijom plaže, Kaštela žele turistima  približiti bogatstvo kulturne baštine ovog područja i upotpuniti ponudu baziranu na suncu i moru.  Plaža će biti uređena tako da udovoljava  visokim kriterijima današnjih posjetitelja, omogući ugodan i siguran boravak te putem info površina promovira i prezentira događaje kulturne ponude Grada Kaštela.

U sklopu plaže uredit će se i dio prilagođen osobama smanjene pokretljivosti sa parking mjestom i rampom za ulazak u more.