Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

MANJI BROJ PUTNIKA I ZRAKOPLOVA U RESNIKU

zracna_lukaGlavne teme 17. sjednice Nadzornog odbora Zračne luke Split, koja je održana u utorak, 11. svibnja, bile su financijsko izvješće i poslovanje u 2009. godini.


Usvojen je i konačni prijedlog godišnjeg plana za 2010 godinu, te su raspravljena izvješća o radovima na proširenju stajanke za zrakoplove i provedbi akcijskog plana za provođenje Antikorupcijskog programa u Zračnoj luci Split u prošloj godini, što se provodi temeljem plana Vlade RH.

Zračna luka je u 2009. godini poslovala pozitivno iako je, u usporedbi s prethodnom godinom, zabilježen manji broj putnika za oko 7 posto, kao i pad prometa zrakoplova za oko 9 posto. Ostvaren je promet od oko 1.115.000 putnika i 7800 zrakoplova. Prosječan pad prometa od 6 posto, zabilježen je u skoro svim domaćim i europskim zračnim lukama.

I ove se godine predviđa dodatni pad prometa od najmanje 4 posto. Ovakav trend zahtijeva određene mjere štednje, ali poslovanje nije ugroženo. Započeti zahvat na proširenju stajanke za zrakoplove trebali bi se završiti u ugovorenom roku, odnosno do kraja svibnja slijedeće godine.

Inače, u Zračnoj luci je stalno zaposleno oko 380 osoba od čega je više od polovica s područja Kaštela, a predstavnik Grada Kaštela u Zračnoj luci je Tihomir Brzović, dipl.ing.građevine.