Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Legenda o Miljenku i Dobrili

U okviru programa Kaštelanskog kulturnog ljeta, nastavljaju se događanja posvećena najpoznatijim kaštelanskim ljubavnicima kroz manifestaciju ''Legenda o Miljenku i Dobrili'. Riječ je o bogatom kulturnom programu koji će se i ove godine održavati od 1. do 8. kolovoza u organizaciji Grada Kaštela i Turističke zajednice Kaštela.

Sve započinje 1. kolovoza pred dvorcem Vitturi u 21 sat uz ''Koncert najljepših ljubavnih pjesama'' u izvedbi Zorice Kondže, Jacquesa Houdeka, Tedija Spalata i Ane Opačak, kao i sopranistice Ane Zebić Kostel.

Idućeg dana, 2. kolovoza, u isto vrijeme, na redu je uprizorenje Legende o Miljenku i Dobrili, u režiji Mladenke Gruica, uz glavne uloge Pere Eranovića i Ane Perković.

Koncertna večer ''Dobriline glazbene večeri'' posvećena jakim ženama, ove godine donosi nastup Zdenke Kovačiček i benda. Nastup je predviđen 6. kolovoza u parku Vitturi s početkom u 21 sat.

U perivoju dvorca Rušinac će se 7. i 8. kolovoza, po prvi put, u sklopu manifestacije održati filmske večeri pod nazivom ''Romantika pod zvijezdama s početkom u 21 sat.

Svi programi su besplatni za posjetitelje. Tijekom trajanja manifestacije crkvica sv. Ivana u Kaštel Lukšiću u kojoj se nalazi grob Miljenka i Dobrile bit će otvorena za posjetitelje u večernjim satima, od 18-21 sat od 1. do 9. kolovoza.