Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

KRIKET ZAINTERESIRAO KAŠTELANSKE OSNOVCE

KRIKETDvadesetak učenika OŠ Prof. Filipa Lukasa, u ponedjeljak, 10. svibnja, na igralištu NK Val, prvi su se put neposredno susreli s kriketom, do sada prilično nepoznatim sportom u Kaštelima.


Zahvaljujući inicijativi gosp. Chrisa Freana iz britanskog Veleposlanstva u Zagrebu, koju su prihvatili gradonačelnik Kaštela i ravnatelj Škole, te stručnoj pomoći predstavnika Hrvatskog kriket saveza i kriket kluba Sir Oliver, učenici su se odlično zabavili i saznali osnova pravila kriketa.

Gradonačelnik Josip Berket pozdravio je ideju da se i u Kaštelima popularizira kriket, a i sam je isprobao ovu igru. Naime, mnogi Kaštelani i ne znaju da se kriket već 6 godina igra u Resniku, gdje treniraju članovi KK Sir Oliver, inače registriranog u Splitu.

- Želimo da se i djeca Kaštela uključe u ovaj sport, omogućit ćemo im da se upoznaju s kriketom, možda ga i zavole – kazao je Branimir Matijaca, predsjednik KK Sir Oliver, u čijem je društvu bio trener Kenneth Ford i mladi, perspektivni igrač Nikola Davidović.

KRIKET2