Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Koncertom Nene Belana zatvoreno 21. Kaštelansko kulturno ljeto

Koncertom Nene Belana, Fiumensa i Mediteran Orchestra na prostoru sućuračkog Podvorja službeno je zatvoreno 21. Kaštelansko kulturno ljeto. Pred brojnom publikom među kojom su bili čelnici Grada predvođeni gradonačelnikom Denisom Ivanovićem, zamjenicom Jadrankom Matok Bosančić te pročelnicom Sandrom Zokić, Belan je ove večeri otpjevao svoje popularne hitove poput Rijeka snova, Pričaj mi o ljubavi, Da vrati je meni, Ritam tvojih koraka, A gdje si ti.

Nakon skoro tri mjeseca i više od stotinu različitih kulturnih i zabavnih događanja utihulo je ljeto u Kaštelima, a prvi čovjek Grada, gradonačelnik Denis Ivanović nije krio zadovoljstvo kako posjećenošću tako i raznolikošću programa u kojem su uživali Kaštelani, ali i njihovi brojni gosti.

- Ovogodišnji program kulturnog i zabavnog ljeta obuhvatio je više od sto različitih manifestacija kroz protekla gotovo tri mjeseca. Potrudili smo se da svatko pronađe nešto za sebe, pa je tako u programu ovogodišnjeg 21. po redu Kaštelanskog kulturnog ljeta bilo različitih koncerata, predstava, izložbi, predavanja, promocija knjiga i dječjih igrokaza. Posebno bi istaknuo ovogodišnje Dane Miljenka i Dobrile za koje je publika imala samo riječi hvale, Večeri dalmatinske pisme, brojne smotre folklora te nastupe poznatih hrvatskih estradnjaka poput Zdenke Kovačiček, Harija Rončevića, Zorice Kondže, Tedija Spalata, klape Cambi, Ibrice Jusića, kao i značajne obljetnice, 15. rođendan klape Neverin i 100. godina zagrebačkog kvarteta. Značajan obol u organizaciji ovogodišnjih događanja svakako su dale brojne udruge s područja Kaštela kojima se ovim putem zahvaljujem na iskazanom trudu, a ono što vam ove večeri mogu obećati je to kako ćemo se potruditi da zajedno s Turističkom zajednicom dogodine osmislimo i realiziramo još bogatiji i sadržajniji program. Na ovaj način značajno promičemo i razvijamo naš turizam – kazao je gradonačelnik Ivanović napominjući kako je za ovogodišnji program iz proračuna Grada i TZ izdvojeno oko 1, 5 milijuna kuna.

Osim spomenutih, brojna publika ove je sparne sućuračke noći uživala i u drugim  Belanovim hitovima poput Ponoćna zvona, Ulicama grada, Ostani uz mene, Dolazi ljubav i brojnim drugim hitovima koje je publika redom nagrađivala gromoglasnim aplauzom.

Valja spomenuti kako je u sklopu Kulturnog i zabavnog ljeta održana Nostalgija – 10. Dani tradicije, kroz koju su se nazočni prisjetili pučkoj pjesnika Ive Cvitića, gastro program međunarodnog karaktera, dok je u Kaštel Starom upriličena i noć obrtnika koji su u grad podno Kozjaka došli iz cijele Hrvatske. U svim mjestima posjetitelji su uživali u raznim pučkim feštama, brojnim izložbama slika te večeri posvećenoj Oliveru Dragojeviću i Jakši Fiamengu. Premda je ovogodišnje ljeto službeno zatvoreno, Kaštelane očekuju još neka događanja poput Festivala šalše i salse, nastupa klape sv. Juraj i orkestra HRM-a s dirigentom Tonćijem Ćićerićem, izložbe slika i večeri poezije Dinka Bekavca te književne večeri uz Jagodu Šimac koja će govoriti o bajkovitoj hrvatskoj povijesti.