Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Kaštelansko izaslanstvo na obilježavanju 27 godina od akcije Maslenica

Svečano obilježavanje vojno redarstvene operacija Maslenica započelo je ovoga ponedjeljka, a tijekom predstojećih dana u Zadru i okolici tim povodom je planiran cijeli niz događanja. Ratnih dana prije 27 godina i ove je godine se prisjetilo izaslanstvo Grada Kaštela, koje su činili potpredsjednica Gradskog vijeća Doris Grgurin, predsjednik koordinacije braniteljskih udruga Mirko Sušac te Dragan Božin.

Ovih dana Maslenicu, Zadar i zadarsko zaleđe posjetili su brojni hrvatski branitelji i predstavnici različitih udruga proisteklih iz Domovinskog rata pa tako i iz Kaštela, predstavnici lokalnih i državnih vlasti, među njima i ministar obrane Damir Krstičević te ministri branitelja Tomislav Medved i unutarnjih poslova Davor Božinović te ostali, koji su ujedno sudjelovali u prigodnom programu.

Kaštelansko izaslanstvo položilo je vijence u Kašiću, u Islamu Latinskom, kod Zelenog hrasta, u Posedarju te kod spomen obilježja na Masleničkom mostu, a sudjelovali su i na misi zadušnici za sve poginule hrvatske branitelje u župnoj crkvi u Jesenicama.