Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Kaštelanski vatrogasci dobili dva nova vozila

Devet novih vatrogasnih vozila predano je ovog petka u Splitu, dobrovoljnim vatrogasnim društvima iz Kaštela, Omiša, Supetra, Visa, Baške Vode, Dugog Rata, Jelse i Podgore te gradončelnicima i načelnicima pojedinih lokalnih zajednica, a ključeve novih vozila uručili su im župan Blaženko Boban te županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina.

Radi se o nastavku programa nabavke vatrogasnih vozila, u kojem Županija osigurava 20 posto potrebnih sredstava dok lokalne zajednice osiguravaju 80 posto.  Tako su kaštelanski DVD-ovi ovm programom dobili tri nova vozila, DVD Kaštela početkom srpnja autocisternu, a u petak DVD Mladost i DVD Kaštel Gomilica po jedno navalno vozilo.
Ukupna investicija za ova tri vozila iznosi 7,5 milijuna kuna od čega Grad Kaštela izdvaja više od 6 milijuna kuna.  Ključeve novih vozila, koja su nastavila put Kaštela,  u Splitu je preuzeo kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović.

Nova vozila u Kaštelima su dočekana kako i priliči, u DVD-u Mladost sirenama i dimom, a u DVD-u Kaštel Gomilica u nazočnosti glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića i predsjednika HVZ Ante Sanadera te počasnu stražu. Dobrodošlicu vozilima poželjeli su i gradonačelnik Denis Ivanović, kaštelanski vatrogasni zapovjednik Milivoj Taslak, zapovjedništva i predsjedništva DVD-ova, brojni vatrogasci i drugi.
Nova vozila blagoslovili su župnici Ivan Delić i Ante Čotić, a u DVD-u Mladost blagoslovljeno je još jedno novo vozilo za prijevoz pitke vode, čiju je nabavku DVD Mladost financirao iz vlastitih sredstava.

Tekst: PGK