Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Kaštela dobila još jedno priznanje na INTERSTAS-u 2019.

Međunarodna smotra turizma, filma i krajobraza INTERSTAS 2019 održana je ovog tjedna u Solinu, a kao i prošle godine donijela je razloga za zadovoljstvo i Turističkoj zajednici grada Kaštela i Gradu Kaštela.

Prema odluci direktorija INTERSTAS-a, Kaštelima je dodijeljen certifikat KEA-CRO 2019, kojim se ovaj grad proglašava  hrvatskim finalistom, odnosno  hrvatskim predstavnikom  na cvjetno -krajobraznom natjecanju Međunarodni zlatni cvijet, koje će se provoditi tijekom sljedeće godine sa završnom manifestacijom u mjesecu rujnu.
Certifikat su na svečanosti primile dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić te direktorica Turističke zajednice Nada Maršić.

Osim certifikata u Kaštela je stigla i nagrada u natjecanju turističkih filmova, a žiri ovog festivala turizma, dodijelio je nagradu na području režije u kategoriji kratkih turističkih filmova, filmu „Kaštela -  Seven reasons to visit“, redateljice Anteje Ratković.
Nagrada je autorici dodijeljena na prigodnoj svečanosti u solinskom hotelu President, a uz redateljicu uručivanju nagrade nazočili su i producent Marko Kapitanović  te Laura Vejnović i Tin Brezovečki, koji su utjelovili Miljenka i Dobrilu.

Inače, na ovogodišnji INTERSTAS pristiglo je 325 turističko-promidžbenih filmova iz 87 zemalja. Filmovi sa solinskog festivala iduće godine bit će prikazani u 27 zemalja članica Federacije festivala turističkog filma, što će biti značajan doprinos promociji hrvatskog turizma, naglašeno je u Solinu.

Tekst i foto: PGK