Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Jesen u Kaštelima uz 22. Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Kambelovsko brce, protekle je nedjelje, odisalo bojama i mirisima jeseni čemu je doprinijelo otvaranje manifestacije "Jesen u Kaštelima" uz 22. Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Posjetitelji su mogli degustirati različite proizvode od kruha, kolače i bogate plodove jeseni pa su ovom prilikom uključili u humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za privatilište za beskućnike u Kaštel Gomilici.

U ime organizatora manifestacije, prisutne su pozdravile direktorica TZ Kaštela Nada Maršić i zamjenica gradonačelnika Jadranka Matok Bosančić.

-Svi su danas ovdje na svojim štandovima izložili bogatstvo plodova zemlje i prirode i stoga je jako bitno ukazati na važnost očuvanja prirode jer ova manifestacija pokazuje upravo koliko je čovjek povezan s prirodom, te koliko je bitno njeno očuvanje jer nas ona drži na životu - istaknula je dogradonačenica Matok-Bosančić.

Proizvode od kruha, kolače te brojne druge proizvode nastale od plodova jeseni izložili su ovom prilikom  na svojim izložbeno – prodajnim štandovima kaštelanske osnovne škole, SŠ Braća Radić, Dječji vrtići Kaštela i dječji vrtić Čarobni pianino, Udruga umirovljenika Lažani, Udruge zajednice žena Katarina Zrinski i Srce za srce, Udruga Sveti Jeronim, Udruga tjelesnih invalida Kaštela, SAU Putalj  te Teta Nevena i pekara Zrno ljubavi. Kruh i plodove jeseni blagoslovio je predstojnik Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije don Josip Periš, dok su u zabavno-glazbenom programu sudjelovali mališani iz KUD-a Putalj, dječje kazalište Škatula i sućuračka amaterska udruga Putalj.

U okviru manifestacije "Jesen u Kaštelima" održan je i Sajam plodova jeseni, na kojem su uz odgojno-obrazovne ustanove sudjelovale udruge i obiteljska poljoprivredna gospodarstva.