Info/Aktualno/Novosti/Članak
< Povratak

Izložba radova Romane Milutin Fabris i Vinke Davidović „Rozarij za ljubav“

Ovoga petka 7. lipnja 2019. s početkom u 19:30 sati u kaštelu Vitturi u Kaštel Lukšiću bit će otvorena izložba radova Romane Milutin Fabris i Vinke Davidović pod nazivom „Rozarij za ljubav“.

Autorice izložbe dvije su prijateljice koje svoje stvaralaštvo ujedinjuju po prvi put nakon srednjoškolskih klupa.

Romana Milutin Fabris rođena je u Dubrovniku, 1941. i svoj opus izgrađivala je školovanjem između ostalog i na: Školi likovnih umjetnosti u Splitu i Zagrebu, Akademiji primijenjenih umjetnosti u Beogradu i Sommer Akademie fuer Bildende Kunst u Salzburgu.

Vinka ( Vuletin ) Davidović, rođena je 1942. godine u Kaštel Štafiliću. Završila je Školu za primijenjenu umjetnost u Splitu, grafički smjer u klasi prof. Jakova Budeše. Pedagošku akademiju u klasi prof. Ante Kaštelančića završila je 1975. godine.

„Umjetnost je ljubav koja nikad ne prestaje, eksperiment i avantura bez kraja“, riječi su jedne od autorica koje jasno daju karakter izložbi koje su u suradnji pripremile obje umjetnice.

More i umjetnik, pejzaš i umjetnik, nagli prijelazi motiva na motiv, brojne tehnike korištene prilikom stvaranja, samo su neke od naznaka koje su prisutne u njihovim slikama.

 I Fabris i Davidović iza sebe imaju niz profesionalnih uspješnica, nagrada i prezentacija.